Roma’da aktivistler Türk Büyükelçiliği’ni bloke etti

İtalya’nın başkenti Roma’da Efrin’le dayanışma amacıyla İtalyan aktivistler tarafından Türk büyükelçiliğini bloke eylemi düzenlendi.

Rete Kurdistan’ın çağrısyla bir araya gelen çok sayıda aktivist, Türkiye Büyükelçiliği binasını ablukaya alarak, bloke etti. Binanın giriş çıkışlarını kapatan eylemciler, hazırlanan bir basın açıklamasını okudular.

Eylemlerinin sadece AKP ve Erdoğan’ın baskı politikalarına karşı olmadığı dile getirilen açıklamada, aynı zamanda Avrupa’daki halklar ile Kürtler tarafından Efrin’e destek eylemlerini güçlendirme amacı taşıdığı vurgulandı.

Erdoğan ve DAİŞ’li ortaklarının Kürtleri katlettiği ve evlerini yıktığı dile getirilen açıklamada, “kadın özgürlüğü, farklı etniki ve dini gruplar ile kültürlerin birlikte yaşamı ve sosyal ekoloji için mücadele eden Kürt halkına desteklerinin devam edeceğinin altı çizildi. Açıklamada, zengin petrol ve doğal kaynakları nedeniyle Türkiye ve diğer birçok ülkenin bölgeyi kontrol etmek istediğine dikkat çekildi.

Açıklamanın ardından eylemcilere polis tarafından müdahale edilirken, İtalyan aktivistler, DAİŞ çetelciliğiyle işbirliğiyle gerçekleştirilen işgal saldırılarına karşı sessizliği kırmak ve Rojava Devrimi’ne destek için eylemlerde olunacağı haykırıldı.