Re-Build dayanışmaya koştu

Britanya genelinde çalışmalarını Londra merkezli sürdüren Re-Build Vakfı Hackney yarı maratonunda Rojava ile dayanışma kampanyası için koştu.

Yaklaşık 3 yıldır toplumun farklı kesimlerinden çevreleri Kürdistan’a yardım kampanyaları çatısı altında toplayan Re-Build Vakfı üyeleri, İngiltere'nin Başkenti Londra’nın ünlü Hackney maratonunda Efrîn ve Rojava ile dayanışmak için koştu. Rojava’ya gönderilmek üzere alınacak Ortopedi Makinesi için toplam 11 Re-Build’ci yardıma koştu. Düzenlenen kampanyada alınacak sağlık cihazları ve Rojava’daki en büyük eksikliklerden birisi olan Ortopedi Makinesi için yaklaşık 10 bin Sterlin toplandı.

DESTEK İÇİN KOŞMAKTAN YORULMUYORLAR

Geçtiğimiz yıllarda da Kobanê’nin yeniden inşası ve aynı zamanda 3 farklı okul projesi ile dayanışma kampanyalarını güçlendirip somutlaştıran Re-Build son olarak tarihi Reqa zaferinde de başta sivillerin tedavisinde kullanılmak üzere X-Ray cihazlarını temin etmişti. Re-Build Vakfı bünyesinde aktif 11 koşucu Hackney yarı Maratonu'nu (Hackney Half Marathon) başarıyla tamamlayarak toplanan 10 Bin Sterlini Rojava’ya gönderip Ortopedi cihazı için kullanacak.

Maratonu tamamlayan Esra Türk, Zeynep Kurban, Aladdin Sinayic, Kemal Kocadağ, Veronica Okten, Peyman Heydarian, Rojda Sipan, Sanya Karakaş, Serkan Boyraz, Anita Cadoğan, sağlık malzemelerinin alınmasında büyük katkı sundu.

25 MAYIS'DA DEV KONSER VERİLECEK

Rojava’ya yönelik tıbbi yardım kampanyası çerçevesinde düzenlenecek olan konserde Metin Kemal Kahraman kardeşler sahne alacak. 25 Mayıs Cuma akşamı İslington’da bulunan Union Chapel Klisesi’nin salonunda yapılacak konserde Kahraman kardeşlerin yanı sıra Harp (arp) ustası Tara Jaff ve ekibi de ‘Reflection Of Silence’ projesiyle sahne alacaklar.

Konserin biletleri Dalston’da bulunan Evin Cafe, Haringey’de bulunan Music And Beans Cafe, Edmonton’da bulunan Fair Child Print house’tan temin edilebilir.