PYD heyeti, Eyalet Parlamentosu ile Efrîn işgalini görüştü

PYD heyeti, Bremen kentinde Eyalet Parlamentosu Direktörü ile Efrîn işgalini görüştü, Türk devletinin insanlığa karşı işlediği suçları aktardı.

Almanya'nın Bremen kentinde, PYD'nin girişimiyle Türk devletinin Efrîn'i çevreleyen duvarın kaldırılmasına yönelik diplomatik girişimlerde bulunması için Eyalet Parlamentosu Direktorü Hans-Joachim von Wachter ile görüşme yapıldı, dosya sunuldu.

'EVLER, İŞ YERLERİ İŞGAL EDİLİYOR, MALLARA EL KONULUYOR'

PYD'nin Bremen temsilcilerinden Remezan Remezan'ın aralarında olduğu bir grup, Eyalet Parlamentosu yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi. Heyeti Parlamento Direktörü Hans Joachim von Wachter karşıladı. Heyet adına Remazan ve Feyza Ashad, taleplerini Parlamento yetkililerine iletti. Heyet adına Remezan, şunları kaydetti:

"Türk devletinin Efrîn işgalinden sonra her gün insan hakları ihlali yaşanıyor, Efrînlilerin evleri, iş yerleri ve mallarına el konuluyor. Sürgüne tabi tutularak demografik yapı tahrip ediliyor. Sürgün edilenlerin yerine Türk devletine bağlı aşırı dinci çeteler yerleştiriliyor. Başta zeytinlikler olmak üzere Efrîn'in doğası talan ediliyor. Türk devletine bağlı aşırı dinci çeteler zeytin ağaçlarını kesiyor, kimileri binlerce zeytin ağacını yerlerinden söküp Efrîn dışındaki bölgelere satıyor, Efrînlilerin binlerce ton zeytin ve zeytin yağı hasadı Türk devleti üzerinden Avrupa ve diğer ülkelere satıyor. Kürtlerin Kürtçe konuşmaları yasaklanıyor, Türkçe ve Arapça konuşmaya mecbur bırakılmış durumdalar.”

'KÜRTÇE YASAKLANIYOR'

“Çocuklarının Kürtçe konuşması ve eğitimi yasaklanmış, sağlık imkanlarında hiçbir biçimde faydalanamıyorlar” diyen Remezan, şunları ekledi: “Halihazırda Efrîn'de yaşayan Kürtler, Hıristiyan, Êzidî, Alevi inancına mensup insanların can güvenlikleri ortadan kaldırılmış, Suriye'nin değişik bölgelerinden getirilen on binlerce cihadist çeteleri Efrînlilerin evlerine yerleştirilmiş.

Bunun yanında Efrîn'i Türkiye topraklarına bağlamak için Halep ve Şehba sınırları ile Efrîn sınırına yüksek duvarlar örülmüş durumda."

'İŞKENCE, KAÇIRMA VE İNFAZ VAR'

Feyza Ashad ise şöyle konuştu:

"Türk devletinin oradaki işgal gücü ve ona bağlı çeteler, çocuklarımızı Arapça ve Türkçe konuşmaya zorluyor. Her gün sivilleri kaçırıp işkence ediyor, bırakılmaları için yüklü miktarda fidyeler istiyorlar. İnsanlarımız işkence edilmiş biçimde, başları kesik halde sokak ortasına atılıyor. Son birkaç ay içinde 600'den fazla Efrînli Kürdün akıbeti bilinmiyor. Yüzlerce Efrînli, sırf Kürt oldukları için MİT elemanları tarafından kaçırılıp Türkiye'ye götürülmüş. Sonra cezaevine atılıyorlar."

WACHTER: KÜRTLER KENDİ COĞRAFYALARINDA İŞKENCE GÖRÜYOR

Parlamento Direktörü Wachter, PYD heyetiyle yaptığı görüşme sırasında şunları ifade etti:

"Sizleri Parlamento Başkanı Bayan Antje Grotheer adına ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Kürtlerin kendi coğrafyalarında insani olmayan şartlarda, işkence şartlarında olmaları bizler için büyük sorun ve bunu ciddiye alıyoruz. Dosyanızı Parlamento grubunda bulunan tüm partilere ileteceğim."