PCF'li gençlerden Strasbourg Üniversitesi’nde Öcalan standı

Fransız Komünist Partisi’nin (PCF) gençlik örgütü Genç Komünistler Hareketi (MJCF) üyesi öğrenciler, Kürt Halk Önderi için düzenledikleri eylemlere Strasbourg Üniversitesi’ndeki stand eylemiyle devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg kentinde faaliyetlerini yürüten Zin Kadın Derneği’nin de desteğiyle bir araya gelen MJCF üyesi öğrenciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması amacı ile Erdoğan diktatörlüğüne karşı bir bilgilendirme amacıyla stand açtılar.

Fransız komünist gençler, 13 Ekim’den bu yana çok sayıda gösteri, basın açıklaması ve Öcalan için İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde 2 aya yakın bir süre devam eden oturma eylemine de katılmıştı.

Dün sabah 08.00 ile 12.00 arasında üniversite kampüsünde bilgilendirme standı açan komünist gençler, Öcalan’ın kitapları ile görüşlerini yansıtan kitapçık ve broşürlerden dağıttı. Yoğun ilgi gören eylemde gençler, Kürt Halk Önderi’nin Ortadoğu ve dünya halkları için sunduğu barış ve ortak yaşam projelerini anlattı.

Eylemlerine ilişkin komünist gençlerin açıklamasında, “Öcalan’ın durumu sadece Kürt halkını veya özgürlük hareketini endişelendirmiyor. Tüm dünyada görüşleri yankı bulan Öcalan’ın Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi için ne kadar önemli olduğunu birçok hareket kabul ediyor” denildi.

Fransız komünist gençleri, Öcalan ve Kürt halkıyla dayanışma amacıyla eylemlerinin devam edeceğini de vurgularken, tüm kesimleri Kürt halkının özgürlük talebine destek vermeye çağırdılar.