Partizan: Avrupa'da sokaklara çıkarak katliamları engelleyelim

Avrupa Partizan, Paris Katliamı'nın yeni katliamların göstergesi olduğunu belirterek, "Tüm Avrupa’da sokaklara meydanlara taşalım" dedi.

Avrupa Partizan, yıl dönümü yaklaşan Paris Katliamı'na ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"Faşist Türk devleti organizeli bir katliam şebekesidir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Faşist Türk devleti organizeli bir katliam şebekesidir. Muhalif olan herkesi bastırmak, zindana atmak yanında katletmekle tarihini şekillendirmiştir. Bunu doğrudan kolluk güçleri ile yaptığı gibi isimleri çete, gladyo, komando, kontrgerilla vs şeklinde döneme göre değişen ama işlevi suikast ve katliam olan güçleri de devreye sokmuştur, sokmaktadır. Bu güçler doğrudan devletin istihbaratı ve özel birimleri ile çalışıp yönlendirilir. Topal Osman’dan Ogün Samast'a, Alaaddin Çakıcı'dan Ömer Güney'e hepsi bu organizasyonun parçası ve uzantısıdır. Devlet bu güçlerle muhaliflerini, yurtseverleri, devrimcileri, komünistleri katleder ve işi bittiğinde onları da ortadan kaldırır. Bu bir gelenektir. Bu yolla onlarca aydın, yüzlerce devrimci ve komünist katledilmiştir. Ama asıl olarak on binlerce Kürt bu şekilde '90’larda ve devamında bu yolla kıyımdan geçirilmiştir" denildi.

'PARİS SOMUT GÖSTERGE'

Türk devletinin yurt dışındaki devrimci ve yurtseverleri de tespit ettiğinde MİT eliyle katlettiğine dikkat çekerek, geçmiş yıllardan Katip Saltan, Nubar Yalım, Mehmet Kaygısız, Teofilas Yorgiadis, Nurettin Topuz, Mustafa Akgün, Mustafa Aksakal örneklerini verdi.

"Özellikle Paris’de üç devrimci-yurtsever kadının katledilmesi sonrasında, benzer katliamların yapılabileceğine dair birçok veri söz konusudur" uyarısının yapıldığı açıklamada, "Son dönemlerde belirlenmiş devrimci, yurtsever güçlerin MİT’in görevlendirdiği özel birimlerce katledileceği bilgisi adeta ayyuka çıkmıştır. Türk devletinin Avrupa’da yeni katliam planları yaptığı artık bilinen bir gerçektir" diye belirtildi.

Avrupa Partizan, şunları da kaydetti:

"Faşist Türk devleti özellikle Kürt halkına yönelik ve Kürt siyasetçilere yönelik özel bir yönelim ve katliam planları içindedir. Paris’de Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesi bunu yapabileceğinin en somut göstergesidir.

Yeni katliamlar ve suikastları engellemek için kamuoyunun duyarlı olması zorunludur. Avrupa devletlerinin bu suikastlarda ya iş birliği yaptığı ya da gerçekleştikten sonra olayın üstünü örttüğü bilinmektedir. Paris Katliamı'nın 5. yılına giriyoruz. Bu katliama karşı sesimizi yükselttiğimiz, bu katliamın üstünün örtülmesine karşı yürüttüğümüz her mücadele yeni katliamların önüne çekilecek bir set olacaktır. Bu katliamlara duyarsızlık faşist Türk devletini ve Avrupa emperyalist devletlerini cesaretlendirecektir.

'SOKAKLARA TAŞALIM!'

Başta Paris’te olmak üzere tüm Avrupa’da sokaklara meydanlara taşalım. Faşist diktatörlükten ve katliamların üstünü örten başta Fransa ve tüm Avrupa devletlerinden hesap soralım.

Hafta boyu yapılacak tüm etkinliklere aktif katılım ve destek sunmaya davet ediyoruz."