Paris tetikçisi tutuklandı

Paris Savcılığı tarafından psikoloji bozuk denilerek gözaltı kararı kaldırılan Paris katliamının faili William M., “tasarlayarak, ırkçı saiklerle belli bir etnik kökeni hedef alarak cinayet işleme ve ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından tutuklandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Strasbourg Saint Denis Mahallesi’nde bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne 23 Aralık'ta silahlı saldırıda bulunarak, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emine Kara (Evin Goyi), Kültür Hareketi’nden Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Abdurrahman Kızıl'ı katleden katil William M., hakim karşısına çıktı.  

Willim M., tasarlayarak, ırkçı saiklerle belli bir etnik kökeni hedef alarak cinayet işleme ve cinayete teşebbüs etme, izinsiz ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından tutuklandı.

SAVCI VE KATİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Katil, ilk gözaltına alındığında “Suikast, suikast teşebbüsü, silahlı kasten şiddet ve silahlarla ilgili kanunları ihlal” suçları kapsamında yargılanıyordu. 

Fransa Demokratik Kürt Konseyi ve katledilen Emine Kara, Abdurrahman Kızıl ile Mîr Perwer’in  ailelerinin avukatı David Andic, katile istina edilen suçlara ilişkin tepki göstererek, davanın siyasi olduğunu, hakimin katliamı adli suçlar kapsamında ele almasını kabul etmediklerini söyledi.

Fransa Demokratik Kürt Toplumu (CDK-F) ve katledilen Mîr Perver'in ailesi, katliamın ırkçı saiklerle gerçekleştirildiğini öne süren Paris Savcısı ile katil hakkında suç duyurusunda bulundu.

Emine Kara ile Abdurrahman Kızıl'ın aileleri de yarın avukatları aracılığıyla davanın "Adli değil, siyasi bir cinayet" olarak yargılanması hakkında hem Paris Savcılığı hem de fail hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Öte yandan katledilenlerin ailelerinin yarın cenazeleri teşhis edeceği öğrenildi.