Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Paris'te işgalci Türk devleti protesto edildi

Türk devletinin Efrîn işgali ve Kürdistan'a yönelik saldırıları Paris'te yapılan bir miting ile protesto edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Türk devletinin Efrîn işgali ve Kürdistan'a saldırıları yapılan bir miting ile protesto edildi. Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt kadın hareketi ( TJK-F) çağrısı ile yapılan eylem, Paris ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların ve dostlarının yoğun katılımı ile Republiqe meydanında düzenlendi.

İşgalci Türk Devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına ve sivil katılımlarına karşı sessiz kalan Avrupa ülkelerine tepki gösteren Kürdistanlılar ve dostları "Öcalan'a özgürlük ", "Bijî berxewdane Efrînê" dövizleri açtı.

'FAŞİZME KARŞI DEMOKRASİ CEPHESİ KAZANACAK'

YPG/YPJ bayraklarının taşındığı mitingde Kürt siyasetçi Xebat Öcalan bir konuşma yaptı. "Önderliğimiz tecrit altındayken, Efrîn işgal altındayken ve Güney Kürdistan'daki işgal girişimleri devam ederken ne tatil yapacağız nede evde oturacağız" diyen Xebat Öcalan, her alanda Türk faşizmine karşı mücadele edeceklerini belirterek, "AKP-MHP faşizminin alelacele seçime gitmesi çok korktuklarından kaynaklıdır, ama korkunun ecele faydası yok, faşizme karşı Demokrasi cephesi kazanacaktır" dedi.

Mitingde Fransa'da yaşayan tüm Kürdistanlıların ve dostlarının seçmen kayıtlarının olup olmadığının kurumlardan kontrol edilmesi, kaydı olmayanların bir an önce kaydının yapması çağrısında bulunuldu.