Paris Katliamı’na karşı Helsinki’de eylem, Viyana'da anma

Helsinki’de Paris Katliamı’nın protesto edildiği eylemde, katliamın arkasındaki Türk devletine karşı sert yaptırımların uygulanması istenildi. Viyana’da da Paris şehitleri anıldı.

23 Aralık Paris Katliamı, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de protesto edildi. Kurdistanlılar ve dostları, Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM), Kurdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Rojhilatê Kurdistan Özgür Kadın Topluluğu (KJAR) ve İran Komünist Partisi’ne bağlı derneklerin organizesiyle kent merkezinde bir araya geldi.

Burada DKTM adına Fince ve Kürtçe bildiri okundu. Bildiride, Paris Katliamı’nın arkasında Türk devletinin olduğu belirtilerek, Fransa ve diğer Avrupa devletlerinin Erdoğan hükümetinin kirli uygulamalarına karşı sert yaptırımlar uygulaması istenildi.

Eylem, faşizme ve ırkçılığa karşı atılan sloganlarla sona erdi.

VİYANA’DA ANMA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise Paris’te şehit düşen Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Evîn Goyî (Emine Kara), sanatçı Mîr Perwer (M. Şirin Aydın) ile yurtsever Abdurrahman Kızıl için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Anma’da Paris şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Burada bir konuşma yapan aktivist Amed Z., “Paris’teki katliama ilişkin onlarca sorumuz var. Fransa devleti bunun hesabını verecektir. 10 yıl sonra aynı katliamı yaşıyoruz. Sara, Rojbîn ve Ronahî’yi katledenin arkasındaki güçler halen açığa çıkarılmamıştır. Bunu asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Anma “Şehîd namirin“ sloganı ile sona erdi.