Paris, Hamburg ve Aarau’da tecrit protestosu

Fransa’nın başkenti Paris, Almanya’nın Hamburg ve İsviçre’nin Aarau kentlerinde tecride karşı açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerinin annelerinin eylemlerine yönelik polis saldırısını kınadı.

Fransa'nın başkenti Paris'te kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrite, devam eden açlık grevleri ve ölün oruçlarına dikkat çekmek için beyaz tülbent takarak eylem yaptılar.

Fransa Kürt Kadın Hareketi aktivistleri zindan önlerinde direnen Annelere destek olmak için Paris Chatlet meydanında beyaz tülbentler takarak oturma eylemi yaptı.

"Hepimiz Leyla'yız", " Öcalan'a özgürlük " pankartları açılan eylemde kadınlar açlık grevi direnişcilerinin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdılar.

Öcalan üzerinde uygulanan tecriti ve açlık grevi direnişlerini anlatan bildirilerin dağıtıldığı eylemde, Fransa hükümetine, ilgili kurumlara ve insan hakları savunucularına açlık grevi eylemlerine karşı sessizliğin biran önce bozulması ve girişimlerde bulunulması çağrısı yapıldı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla Türk Konsolosluğu önünde bir eylem yaptı.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylemde DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. Sık sık, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan” sloganlarının atıldığı eylemde bildiriler de okunup, dağıtıldı.

AARAU

İsviçre nin Aarau kentinde ise  genç kadınlar ve Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri Aarau Kanton TV - Radio - Gazete binasında sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Eylem ile İsviçre basınının açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerine karşı sessizliği de kınandı.