Paris Belediye Başkanı Merkez’i ziyaret etti

Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, “Yaşamını yitiren arkadaşlarınız için öyle bir şey yapmak istiyoruz ki hep hafızlarda yaşasınlar. Bizim için savaşan Kürtlerin emeklerinin tanınmasını istiyoruz” dedi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Paris 10’uncu Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard ve belediyelerin meclis üyelerinden oluşan bir heyet, 2. Paris Katliamı’nın gerçekleştiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, başsağlığı dileyerek, şu mesajı verdi: “Acınız acımızdır. Biz yanınızdayız, sizi seviyoruz, sahipleniyoruz. Paris Belediye Başkanı olarak biliyorum ki, Kürtlerin cesareti, direnişi bizim için de çok önemlidir. Kürt kadınları ve erkekleri DAİŞ’e karşı savaştı. Biliyoruz ki DAİŞ, Paris’te bizi de tehdit etti. Kürtlerin savunduğu, barıştır, birliktir, özgürlüktür. Onların savunduğu değerler, bizim de savunduğumuz değerlerdir. Bu anlamda gerçekleşen katliam kabul edilemezdir. Paris delegasyonu olarak adaleti sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Yaşamını yitiren arkadaşlarınız için öyle bir şey yapmak istiyoruz ki hep hafızlarda yaşasınlar. Bizim için savaşan, bizim gibi düşünen Kürtlerin emeklerinin tanınmasını istiyoruz. Sadece Paris Belediyesi olarak değil, bir dostunuz olarak da bunu söylüyorum; çünkü benim sizinle aynı fikirleri paylaştığım pek çok şey var.”