NAV-DEM: Herkes Efrîn eylemlerine odaklanmalı

NAV-DEM, Efrîn'de direnişin yeni bir aşamada olduğuna dikkat çekerek, "İşimizi gücümüzü bir tarafa bırakarak, Efrîn eylemlerine odaklanmalıyız" dedi.

NAV-DEM, Efrîn işgaline ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"TC'nin faşist ordusu ve çetelerinin Efrîn'i işgal durumundan sonra yeni bir döneme girildi" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'ÇETELERLE POZLER VERİP YAĞMALAMA YAPIYORLAR'

"Katliamcı, sömürgeci TC Devleti'nin faşist ordusu elindeki tüm teknik silahları ile karadan, havadan saldırılarını daha da yoğunlaştırarak; insanlık düşmanı, faşist, barbar El Kaide, DAİŞ, El Nusra, JÖH, PÖH, TÖH vb. çetelerle dünyanın gözü önünde halkın eşyalarını yağmalayıp Efrîn sokaklarında pozlar vermektedir.

Dünyaya, Avrupa'ya ve DAİŞ'e karşı koalisyonda yer alan güçlere sesleniyoruz:

Sözde karşı olduğunuz El Kaide, DAİŞ, El Nusra; TC'nin işgalci ordusu ile birlikte Efrîn sokaklarında poz vererek, başta Kürdistanlıların ve diğer halkların mal ve mülklerini talan edip, Kürtlerin tarihsel maneviyatına ait değerlerini imha etmektedirler.

Faşist diktatör bozuntusu Erdoğan, Kürt halkına karşı soykırım emrini vermiş ve bunu pratikte Efrîn'i işgal ederek uygulamıştır. Faşist TC Devleti, ne pahasına olursa olsun Efrîn'e girmek istiyor.du. Bu da yüz binlerce halkımızın soykırımla karşı karşiya olması demekti.

'SAVAŞÇILAR HALKI KATLİAMDAN KURTARDI'

YPG/YPJ ve QSD, halkı Efrîn'den tahliye ederek on binlerce hatta yüz binlerce insanımızı katliamdan kurtarmıştır. Zaten yüz binlerce halkın yaşadığı Efrîn'de bu barbarlara karşı cephe savaşını sürdürmek doğru olmazdı. Bundan sonraki savaşta YPG/YPJ ve QSD açısından daha avantajlı durum söz konusudur.

ÇAĞRI

Bizlerin bu işgale, talana ve katliamlara duyarsız olmamız mümkün değildir. İşimizi gücümüzü bir tarafa bırakarak Efrîn direnişiyle eylemlere odaklanmalıyız.

Bu yüzden meclislerimiz, bileşenlerimiz, örgütsel yapılarımız, bütün halkımız ve dostlarımızın özellikle BM Cenevre ve Brüksel'deki eylemlerine katılması çok önemli.

Newroz kutlamaları da Efrîn'i sahiplenme biçiminde güçlü olmalıdır. Efrîn için seferber olup, bulunduğumuz her yeri Efrîn'e, her yeri direniş alanına dönüştürmeliyiz."