NAV-DEM, Alman polisinin baskınını kınadı

NAV-DEM, Alman polisinin DKTM'ye dönük baskınını kınayarak, baskının Türk devletiyle ilişkili olduğuna dikkat çekti.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), Alman polisinin Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ne (DKTM) dönük baskınını kınadı.

Yazılı açıklama yapan NAV-DEM, "Bu sabah yapılan baskında derneğin kapılarını kırarak içeri giren Alman polisi, yaptığı arama sonucunda, dernekte bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a ait resimleri beraberinde götürdü" dedi.

'TÜRK DEVLETİNİN TALEBİYLE...'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz hafta Alman Dışişleri Sigmar Gabriel’in davetiyle Almanya’ya yaptığı ziyaretle, Alman devletinin son dönemlerde Erdoğan iktidarının talebiyle Kürt gösterilerde şiddetini yoğun bir şekilde arttırdığını görüyoruz.

Çavuşoğlu, Almanya'da Sigmar Gabriel ile 6 Ocak günü bir araya gelmişti. Bu görüşme, Gabriel'in memleketi Goslar şehrinde gerçekleşmiş, Sigmar Gabriel kendi elleriyle Çavuşoğlu'na çay demlemiş ve her iki bakan çok samimi pozlar vermişti. 4 Kasım günü de Gabriel, Çavuşoğlu'nu memleketi Antalya'da ziyaret ettiği gün Düsseldorf’ta polis Kürtlerin gösterisine saldırmıştı.

Alman basınında çıkan haberlere göre Çavuşoğlu, Berlin yönetiminden Kürt özgürlük mücadelesine karşı daha fazla mücadele edilmesinin adeta talimatını verdi. Bugün polisin Demokratik  Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezine yapılan baskınıyla bu talimat yerine getirilmiş oldu.

'GEÇMİŞTE ETKİLENMEDİK, YİNE ETKİLENMEYİZ'

Almanya hükûmetinin Kürt Demokratik Toplum Merkezlerini bu tür kriminalize etmeye yönelik yanlış politikasıyla Kürdistanlıları nasıl ki geçmişte etkileyemediyse, Kürt kurumlarının her zamankiden daha güçlü olduğu bu süreçte hiç etkilemez. Dolayısıyla Almanya hükûmetini Kürt kurumlarını Türkiye ile kirli pazarlık konusu yapmamaya ve bu tür yanlış politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz.

HALKA ÇAĞRI

Kürdistanlı halkımızı, DKTM'leri üyelerimizi ve tüm dostlarımızı benzer baskıcı yönelimlere karşı duyarlı olmaya ve kurumlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz."