Napoli Belediye Başkanı De Magistris: Türkiye durdurulmalı

İtalya’nın Napoli Belediye Başkanı Luigi De Magistris, Türk devletinin Efrîn saldırısını kınayarak, “Bu bir yıkım, etnik temizliktir. Uluslararası güçler, Türkiye’yi durdurmalıdır” dedi.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırısını kınayan İtalya’nın Napoli kenti Belediye Başkanı Luigi De Magistris, Türkiye’nin Efrîn’de etnik temizlik yaptığını belirterek, uluslararası güçlere harekete geçme çağrısında bulundu. Luigi De Magistris, Efrîn’e yönelik saldırılardan kaygılandığını belirterek, “Türkiye, Kürtlerin statüsüne ve kazanımlarına saldırıyor. Bunun sonucu bugün Efrîn’de yüz binlerce insan mağdur olmuş, yerlerinden edinmiş mülteci olmuş durumda. Sadece Kürtlerde Efrîn’de bir etnik temizlik yapılıyor. Bunun için Birleşmiş Milletler, İtalya hükümeti, Avrupa Birliği harekete geçerek Türkiye durdurulmalıdır. Türkiye durdurularak, Efrîn’e yönelik saldırı ve işgalin önüne geçirilmelidir” dedi.

‘KÜRTLER DAİŞ’İ TEMİZLEDİ’

YPG ve YPJ savaşçılarının mücadelesine de dikkat çeken Napoli Belediye Başkanı Luigi De Magistris mesajına şöyle devam etti: “Kürt savaşçılar, Rojava ve Suriye’de DAİŞ’e karşı büyük bir mücadele verdiler. Onlar Reqa gibi kenti bu örgütün elinden kurtardılar. DAİŞ’in sonunu getirdiler. Onlara minnet borcumuz var. Barış kenti Napoli’den Efrîn’e dayanışma mesajı gönderiyoruz.”