Moskova’da Cansız, Doğan ve Şaylemez anıldı

Paris’te katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Moskova’da anıldı.

Rusya Federasyonunun başkenti Moskova’da bir araya gelen Kürdistanlılar, 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i katledilişlerinin 5’inci yıldönümünde andı.

Kürt Kültür Merkezinde yapılan anma toplantısı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Moskova’da faaliyet gösteren Kürt kurum temsilcilerinin de katıldığı anma toplantısında konuşan Kürt Toplumsal ve Kültürel Kurumlar Birliği Eş Başkanı Elmasta Cemşit “Avrupa’nın göbeğinde Kürt halkı büyük bir ihanete uğradı. Paris katliamı aynı zamanda Avrupa’nın Kürtlere yaklaşımının bir göstergesidir. Eğer Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri isteseydi bu katliamın faillerini çok kısa bir sürede bulup yargılaya bilirdi.

Başta Türk devleti olmak üzere Kürtlerin kendi statüsüne kavuşmasını istemeyen faşist ülkeler buldukları her fırsatta Kürt halkına ve değerlerine saldırıyor. Eğer Kürt halkı birliğini güçlendiremezse bu tür saldırılar daha da gelişir. Kürt ulusal birliği sağlanırsa Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan bu tecridi de kaldırabilecek gücü olacaktır” şeklinde konuştu.