Marsilya ve Stuttgart'ta işgal protestoları

Marsilya ve Stuttgart'ta Kürt gençler, işgale karşı eylemlerini sürdürüyor.

Almanya’nın Stuttgart şehrinde Jinên Ciwan ên Têkoşer tarafından Milaneoa adlı bir alışveriş merkezinde bildiriler yağdırıldı.

Genç kadınlar şu açıklamada bulundu:

“Amacımız halkın tepkisini toplamak. Özellikle bugün Kürdistan’da Kürt halkı üzeri yürütülen bu kirli savaş ve savaş suçlarının karşısında sessiz kalan Almanya’yı deşifre etmek ve tepki göstermek gerekiyor. Bugün yürütülen savaş bir ülke ile sınırlı bir savaş değil. Bu savaşta birçok devletin kendi çıkarlarına göre hareketi ettikleri çok açık bellidir. Buna karşı öfkemiz büyük. Bile bile çocukların ölmesini izleyen, insanların kimyasal ile hayatlarını kaybetmesini izleyen herkesi lanetliyoruz. Özellike Almanya halkı Almanya’nın kirli politikalarına karşı sesini yükseltmeli. Bu nedenle eylemimizin esas amacı bunu halka yansıtmak.”

Genç Kadınları alışveriş merkezinde yüksek bir yerden “Almanya finanse ediyor, Türkiye bombalıyor” ve “Kürdistan’da kimyasal kullanımına son verin!” yazılı bildiriler yağdırdı.

Eylem esnasında “Alman panzerler Kürdistan’dan çıksın!” gibi sloganlar atıldı.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya kentine bağlı olan Marignan'da bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri ve Marignane yurtsever halkı, akşam saatlerinde Port De Bouc alanında bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Gençler eylemlerinde şu mesajları verdi:

“Bugün yürütülen savaş gerillaya yada PKK'ye karşı yürütülen bir savaş değil. Gerilla topraklarını koruyor, gerilla yeni yaşam yaratıyor, geleceğin umudunu sembollüyor, bu nedenle gerçekleşen saldırılar Kürdistan topraklarına, umut dolu çocuklara, umut dolu bir halka yönelik bir saldırıdır. Bu nedenle buna karşı her alanda ayaklanmalıyız. Sürece doğru cevabı gerillalar verirken biz kendimizi sorgulamalıyız. Bunun için de gerilla direnişin karşısında kimyasal gaz kullanan vahşileri lanetliyoruz ve Avrupa'da yaşayan tüm Kürt gençlere çağrımızdır; 'Kürdistan'ı Savun' bizim de görevimiz, bu nedenle bulunduğumuz her alanı eylemselliklerimizle doldurmamız gerekiyor!”

Gençlerin yürüyüşü Chantier Naval de Province Meydanı'nda başlayıp Centre de Santre Mıchael'de son buldu.