GÖRÜNTÜLÜ

Marsilya’da işgal saldırılarına karşı eylem: Gerillaya kalkan olalım

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırısı Marsilya’da protesto edildi. KDP’nin ihanetinin de kınandığı eylemde, “Gerillaya kalkan olup bu faşist iktidarı yıkalım” denildi.

İŞGAL SALDIRISI

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırısı Fransa’nın Marsilya kentinde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi’nin (KCDK-E) çağrısı üzerine Belle de Mai’de bir araya gelen kitle, sık sık “Bimre Xiyanet”, “Katil Erdoğan” ve “Terörist Türkiye” sloganlarını attı.

Kitleye hitaben yapılan konuşmada, “Katil devlet Başûrê Kurdistan’ı işgal ediyor, KDP ihanet çizgisinde ısrar ediyor. Bitmiş tükenmiş bir iktidar yenilgiyi hazmedemeyip Kürtlere saldırıyor.  Şunu iyi bilmeli ki tarihin çöplüğünde onun da ismi yazılacak” denildi.

İşgal ve ihanete karşı kentte Cumartesi günü düzenlenecek kitlesel yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı yapılan konuşma, “Tüm yurtsever halkımıza çağrımızdır; gelin hep beraber birlik olup, gerillaya kalkan olup bu faşist iktidarı yıkalım, Kurdistan’ı, Önder Apo’yu özgürleştirelim” vurgusuyla sona erdi.