‘Maraş, 19 Aralık, Roboski’yi unutmayacağız!’

Fransa'nın başkenti Paris'te Maraş, Roboski'den 19 Aralık katliamlarını yıldönümünde protesto etmek amacıyla eylem düzenlendi.

“Maraş, Roboski’den 19 Aralık’a faşist AKP hükümeti katliamlara devam ediyor” çağrısıyla bir araya gelen ACTİT, ADHK-Paris, Partizan, FEDA, CDK-F, BİR-KAR, ODAK 23 Aralık günü saat 15.00’de Gar de l’Est’te toplandı.

Katliamlarda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının olduğu dövizlerle yaşanan vahşete yeniden dikkat çekildi.

 “Maraş, Roboski, 19 Aralık unutmayacağız” pankartıyla yürüyüşe geçen yaklaşık 150 kişi sık sık hesap sor çağrısı yaptı. Republique Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonrası basın açıklaması yapıldı.

Tüm kurumlar adına yapılan ortak açıklamada, “Bugün burada Maraş, 19 Aralık ve Roboski’de yitirdiklerimiz için toplanmış bulunuyoruz. Kolektif acılarımız içinde özel yerleri olan bu tarihi süreçlerde kaybettiklerimiz anıyor ve onların hesabını sorma bilinciyle mücadele bayrağını yükseltme çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Hakim sınıflar ve onun gerici iktidarının Türkiye ve Kürdistan’ı katliamlar coğrafyasına çevirdiğinin vurgulandığı açıklamada, “İşçi ve emekçiler, ezilen ulus ve inançlar her daim saldırı tehdidi altındadırlar. Ağrı, Zilan, Dersim, Maraş, Çorum, Gazi Mahallesi, 19 Aralık hapishaneler ve Roboski katliamları faşist TC devletinin karanlık sicilinde yer almış birer utanç vesikadır” denildi.

Maraş Katliamı, 19 Aralık ve Roboski’de yaşanan vahşetin nedenleri ve sonuçlarına değinilen açıklamada şunlar belirtildi: “Tarih, sayfalarına bu kanlı katliamları işlediği kadar, bunun karşısında ayağa dikilmiş devrimci kahramanlığı ve iradesini de nakşettiği.

Direniş tohumlarını halkın kurtuluş toprağına emanet edenlerimiz oldukça bu kavga bayrağının yere düşmeyeceğine olan bağlılığımız tamdır. Emperyalist, faşist ve her türden gerici akımlar bilsinler ki, geleceğin aydınlık günlerinin yaratılmasına hiçbir güç engel olamayacaktır.”

Açıklamadan sonra kitle sloganlar atarak dağıldı.