Mantes la Jolie’de halk toplantısı

Siyasetçi Hatip Dicle’nin katılımıyla Mantes la Jolie’de düzenlenen toplantıda, Kürt halkının, iradesi olarak gördüğü Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’yu boşa çıkarmada büyük bedeller ödediğini ve bugün de direnişi büyüttüğünü söyledi.

Fransa’nın Mantes la Jolie kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi üzerine halk toplantısı gerçekleştirildi.

Siyasetçi Hatip Dicle’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıya 300’ü aşkın Kurdistanlı ve Kürt dostları katıldı.

Kurdistan ve Ortadoğu’daki gelişmeleri tarihsel arka planı ile ele alan Hatip Dicle, Kurdistan’da Önderliksel çıkışın önemini ve Abdullah Öcalan’ın tarihsel rolünü Kürt Özgürlük Hareketi’nin gelişim süreçleriyle birlikte aktardı.

Ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun arka planındaki hesapları Abdullah Öcalan’ın tespitleriyle ortaya koyan Dicle, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi çerçevesinde gelişen eylemliliklerin sahiplenilmesinin önemini ve direnişin büyütülmesi gerektiğini ifade etti.

Kürt halkının iradesi olarak gördüğü Abdullah Öcalan’ın etrafında kenetlenip komplonun boşa çıkarılması için ağır bedeller ödediğini söyleyen Hatip Dicle, bu irade beyanının bugün de devam ettiğine işaret etti.

Siyasetçi Dicle, 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak olan büyük mitinge de katılım çağrısında bulundu.