Maas Osnabrück’te Kürtlerin gösterisiyle karşılandı

Osnabrück'da Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın katılacağı bir etkinlikte YXK ve JXK’li öğrenciler açlık grevi direnişlerine ve Rojava’ya dikkat çekmek için bir gösteri düzenlendi.

Almanya’nın Osnabrück kentinde “Almanya’nın dünyadaki sorumluluğu” adıyla düzenlenen bir etkinliğe Dışişleri Bakanı Heiko Maas konuşmacı olarak davet edildi. Schlossaula sarayında gerçekleşen etkinliğe Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) ve Kürt Kadın Öğrenciler (JXK)’li gençlerin eylemi damgasını vurdu.

Sarayın bahçesinde “Bijî Berxwedana Rojava” (Yaşasın Rojava direnişi) pankartı ile Rojava bayraklarını açan Kürt öğrenciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekerek, duyarlılık çağrısı yaptı. Rojava ile dayanışmanın büyütülmesini de isteyen öğrenciler, Türk devletine silah satılmamasını talep etti.

GENÇLERDEN MAAS’I ZORLAYAN SORULAR!

Eylemcilerden birisi sarayın önünde bakan Maas ile bir süre sohbet ederek Rojava Kürdistan’ının Türk devletinin saldırılarından korunması için uçuşa yasaklanmasını istedi. Maas, aktivistin soruları karşısında şaşkın kalarak içeri girmesi dikkat çekti. Etkinlik sırasında ise Maas’a bir Kürt genci Türk devletiyle yapılan silah ticareti, DAİŞ’e karşı YPG’nin elde ettiği zaferi ve Almanya’da yaşayan Kürtlere yönelik kriminilaze etme siyasetine ilişkin sorular sordu.

Sorular karşısında kaçamak cevaplar veren Maas, Kürtlere yönelik bir kriminalize siyasetinin olmadığını öne sürdü. Türkiye’ye yönelik silah ticareti konusuna ise hiç değinmeyen Maas, Suudi Arabistan’a yönelik devam eden ambargodan yana olduğunu belirtti.