Luzern ve Creil’de Efrin ile dayanışma eylemleri

İsviçre’nin Luzern kantonu ile Fransa’nın Creil kentinde yaşayan Kürtler ve dostları Türk devletinin Efrîn işgalini protesto etti.

Çarşamba günü akşam saatlerinde Luzern Mühlenplatz’da toplanan eylemciler “Efrin’deki Genosidi durdurun” pankartı ile YPG ve YPJ bayraklarını açtı. Eyleme Efrin Dayanışma Platformu öncülük etti.

Efrin’de yaşanan katliamlar ve göçe maruz kalan sivillerin durumunu dikkat çeken bildirilerin dağıtıldığı eylemde sık sık “Türk Ordusu Efrîn’den defol”, “Katil Erdoğan”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı.

Luzern Halk Meclisi Eşbaşkanı Kadri Özkan’ın kitleye yaptığı konuşmanın ardından eylem sona erdi.

Aynı gün saat 19.00’da Fransa’nın Creil kentinde DKTM-Creil tarafından bir miting düzenlendi. “Türkiye Efrîn’den çık” sloganıyla yapılan eylem için kalabalık bir kitle tren garı önünde toplandı. Burada yapılan bir basın açıklamasında Türk devletinin Efrîn’deki işgali ve işlediği katliamlar kınandı. Batının sessizliğine de tepki gösterilen eylemde özellikle NATO ve Rusya’nın suç ortaklığına dikkat çekildi. Eylemciler uluslararası toplumu işgale artık “dur” demeye çağırdı.