Lund’da Efrîn’deki işgal duvarı protesto edildi

Türk devletinin işgal ettiği Efrîn’e utanç duvarları örmesi İsveç’in güneyindeki Lund kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Mitingde İngilizce bir konuşma yapan Zilan Altun, DAİŞ artığı çetelerle birlikte yüzlerce sivili katleden ve ilçeyi yağmalayan Türk devletinin şimdi de Efrîn’i Türkiye topraklarına katmak için ilçenin çevresine duvarlar örmesini Kürt halkı ve dostlarının hiçbir biçimde kabul etmeyeceğini söyledi.

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’de gerçekleştirdiği vahşet ve katliamlar karşısında dış dünyanın sessiz kalmasına tepki gösteren Altun, İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm demokratik ülkeler, sivil toplum örgütleri ve demokrat kamuoyuna işgale karşı çıkması çağrısı yaptı.

Türkiye cezaevlerinde sürdürülen açlık grevleri ve ölüm oruçlarına da dikkat çeken Altun, Türk devletinin açlık grevcilerinin annelerine yönelik saldırılarını kınadı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit kaldırılana kadar mücadele edeceklerine vurgu yaptı.

Türk devletinin Efrîn’deki vahşet ve katliamlarını kınamak için bazı eylemcilerin kanlı kefenler giydiklaei eylemde, sık sık “İşgalci Türk ordusu Efrîn’den defol”, “Yaşasın Efrîn direnişi”, “Öcalan’a özgürlük, Kürt halkına statü” ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.