Lozan ve Luzern'de yasağa karşı eylem sürüyor

Lozan ve Luzern’de açılan stantlarda PKK yasağına karşı imza toplanırken, kamuya PKK’nin meşru mücadelesi anlatılıyor.

PKK'nin terör listesinden çıkarılması amacıyla başlatılan imza kampanyası kapsamında İsviçre'nin Lozan ile Luzern kentlerinde stantlar açıldı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne yönelik toplanıp kamuoyuna bilgilendirme yapıldı.

LOZAN

Kasım 2021'den bu yana her Çarşamba Kürdistanlılar tarafından açılan stant 7'nci ayına yaklaştı. Kürt Toplum Merkezi ile Lajîn Kadın Meclisi üyeleri tarafından düzenlenen stantta PKK'nin terör listesinden çıkarılması için imzalar toplanıyor.

Eyleme ilişkin ANF'ye konuşan Lozan Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hatice Kandal, Abdullah Öcalan'ın özgürlük paradigmasını İsviçrelilere tanıttıklarını ,yanı sıra PKK'nin terör listesinden çıkarılması kampanyasını da güçlü sahiplendiklerini söyledi. Kandal, "Bir yandan Önderliğimizin neden özgür kalması gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunurken, PKK yasağının sona ermesi için de imza topluyoruz. Eylemimizde işgalci Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırı konseptini de teşhir etmeyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

LUZERN

PKK yasağına karşı Luzern’de açılan stant eylemini ise Kürt Koplum Merkezi ve Arin Mirkan Kadın Meclisi üyeleri yürütüyor.

Bahnhofplatz'ta açılan stantta da imza toplanırken aynı zamanda PKK’nin meşru mücadelesi hakkında da çevreden geçenlere bilgilendirme yapılıyor.