Lozan'da stant eylemi çok yönlü sürüyor

Lozan’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle 24 Kasım 2021’den beri devam eden stant eylemi çok yönlü sürdürülüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Lozan kentinde açılan “Özgürlük standı” 26'ncı haftasına girdi.

24 Kasım 2021 tarihinden bu yana her çarşamba St Laurent meydanında açılan  stantta Abdulah Öcalan'ın kitapları dağıtılırken özgürlük paradigması İsviçre’de yaşayanlara anlatılıyor.

Ayrıca PKK'nin terör listesinden çıkarılması amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde imza toplanıyor.

Lozan Kürt Toplum Merkezi adına ANF’ye konuşan Sıtkı Demir, stant eylemini çok yönlü sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi: "Dem dema azadiyê ye" hamlesini sahiplenerek başladığımız stant eylemi boyunca Önderliğimizin özgürlük paradigmasını yazdığı kitaplarını İsviçrelilere dağıtıyoruz. İsviçre kamuoyuna neden özgür kalması gerektiğini detaylarıyla açıklıyoruz.”

PKK'nin terör listesinden çıkarılması için yürütülen imza kampanyasını da aynı çerçevede sürdürdüklerini belirten Sıtkı Demir, "Türk devletinin Kürdistan'a yönelik  insanlık dışı saldırı konseptini de stant eylemiyle teşhir etmeyi sürdürüyoruz" diye konuştu.