Lozan- Cenevre yürüyüşü: Efrîn'de egemenler değil halklar kazanacak

Lozan-Cenevre uzun yürüyüşçüleri yürüyüşlerinin ikinci etabını özgürlük halayına durarak tamamlanırken, gün boyunca “Efrîn’de egemenler değil biz halklar kazanacağız” mesajı verildi.

Birçok farklı halktan bini aşkın özgürlük yürüyüşçüsünün gün boyunca hep bir ağızdan attıkları “Öcalan’a özgürlük”, “Bijî berxwedana Efrînê” sloganları geçilen kentlerde yankılandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki uluslararası komploya karşı ve BM'ye Efrîn'deki işgalci saldırıları durdurma çağrısı yapma amacıyla organize edilen Lozan-Cenevre uzun yürüyüşü ikinci gününü geride bıraktı. 82 kurum ve örgütün katılımı ve birçok ülkeden gelen 200 enternasyonalistin de arasında olduğu 1000'i aşkın kişi ile yapılan Lozan-Cenevre yürüyüşü, ikinci gününü de büyük bir coşkuyla tamamladı. Sabah saatlerinde İsviçre’nin Morges kentinden yürüyüşlerinin 2. etabına başlayan uzun yürüyüşçüler, gün içerisinde katlettikleri 20 km’nin ardından akşam saatlerinde hep birlikte durdukları özgürlük halayları ile yürüyüşlerini sonlandırdı.

‘EGEMENLE DEĞİL BİZ KAZANACAĞIZ’

“BM Efrîn’deki katliamları durdur”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartları arkasında adım adım Cenevre’ye doğru yürüyen bini aşkın uzun yürüyüşçü, “Egemenlere inat biz halklar kazanacağız” mesajı verdi. Gün boyunca geçtikleri kentlerde direnişin ve dayanışmanın rengini ortaya koyan uzun yürüyüşçüler, egemenlere “Efrîn sadece Kürdistan’ın bir kenti değil, Efrîn dünya devrim hareketlerinin umududur. Umuda karşı kimse zafer kazanamaz” mesajı gönderdi.

Yol boyunca çevredeki insanlarında alkışlarla destek sunduğu yürüyüşte, farklı dillerde dağıtılan bildirilerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarına dikkat çekildi. Uzun yürüyüşçülerin gün boyunca hiç susmadan farklı dillerde bir ağızdan attıkları “Her yer Efrîn, her yer direniş”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Bijî berxwedana Efrînê” sloganları geçilen kentlerde yankılandı.

YORULMAK YOK, DİRENİŞ VAR

Günün verdiği yorgunluğu rağmen gün boyunca yürüyüşe verilen aralarda bile sık sık söylenen marşlar ve türküler eşliğinde halaya duran uzun yürüyüşçülerin, etrafa saçtıkları enerji görülmeye değerdi. Yine iki gündür devam eden yürüyüşte hiç susmadan “Efrîn yalnız değildir” diye haykıran Rojavalı çocuklar ve yaşlı kadınların Türk devletine karşı ortaya koyduğu öfke dikkat çekenler arasındaydı.