Londra'da tecride karşı kitlesel yürüyüş

Londra'da tecride karşı ve açlık grevi ile ölüm orucunda olanlar için yürüyüş düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla devam eden açlık grevi ve ölüm orucu direnişine dikkat çekmek için Britanya Demokratik Güçbirliği tarafından Londra’da bir yürüyüş düzenlendi. Eylemdeki konuşmalarda, tecride karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. 
İngiltere’nin başkenti Londra’da örgütlü 20’den fazla Türkiyeli ve Kürdistanlı kurumun bileşeni olduğu Britanya Demokratik Güçbirliği üyeleri, Londra’nın Wood Green bölgesinde bulunan Civic Centre önünde bir araya geldi. 

'HER ŞEY GÜZEL OLACAKSA...'

Yürüyüş öncesi kitle adına Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, eylemin amacıyla ilgili bir konuşma yaptı. Erbil, İstanbul seçimlerine atıfta bulunarak, "Her şey çok güzel olacak, diyorlar, o her şeyin içinde Leyla Güven ve zindandaki arkadaşlarımız da olsun istiyoruz" dedi. 

'TARİH YAZIYORLAR'

Erbil, şunları kaydetti: 
"Şimdiye kadar nerede bir haksızlık olduysa hep orada olduk, haksızlığa uğrayanın yanında olduk. Bugün, Leyla Güven öncülüğünde, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması şahsında tüm zindanlardaki zincirlerin kırılmasına yönelik bir direniş olan açlık grevleri önemli bir tarih yazıyor. Leyla Güven’in kendisi açlık grevi direnişinde altı ayı geride bıraktı. 30 arkadaşımız açlık grevlerini ölüm orucuna dönüştürdü. 
Türkiye’de yaşanan tüm hukuksuzlukların normal karşılandığı yerde, duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, vicdanlara seslenmenin tek yolu kalıyor geriye, o da bedenlerini açlığa yatırmak. Ülkemizde çok sayıda haksızlık, hukuksuzluk yaşanıyor; son seçimleri biliyoruz."
Londra’nın Wood Green bölgesinde toplanan kalabalık yapılan konuşmalardan sonra yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, Öcalan’ın resimlerinin olduğu bayrakların yanı sıra, açlık grevindeki direnişçilerin fotoğrafları ve açlık grevleri ile ilgili pankartlar açıldı. Yürüyüş boyunca, "Biz Leyla’yız, Leyla biziz", "Leyla’nın talepleri bizim talebimizdir", "Bijî Serok Apo" ve Türk devleti aleyhine sloganlar atıldı. Ayrıca yürüyüş boyunca devam eden açlık grevleri ve talepleri konusunda bilgilerin olduğu binlerce bildiri dağıtıldı. 

'SOKAK DİRENİŞİNİ ÖRGÜTLEYELİM'

Haringey’de bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde kalabalık kitle, 14 Mart’tan bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Nahide Zengin ve Mehmet Sait Yılmaz tarafından karşılandı.  
Yürüyüşün sonunda Britanya Demokratik Güçbirliği adına Göçmen İşçiler Kültür Derneği Yöneticisi İbrahim Avcil bir konuşma yaptı. Konuşmasında, mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapan Avcil, şunları belirtti: "Açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin karşılanması için, açlık grevine denk düşecek şekilde bir sokak direnişinin örgütlenmesi gerekiyor. Yüzlerle değil, binlerle alanlarda olmamız gerekiyor. Ölümlerin yaşanmaması için tüm tartışmaları bir kenara bırakarak, açlık grevi talepleri etrafında birleşerek mücadeleyi büyütmeliyiz.’’