Londra'da 'Mayıs Ayı Şehitleri' anıldı

Mayıs ayında yaşamını yitiren Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimciler İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezinde yapılan anma saygı duruşu ile başladı. Sahne Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimci önderlerin fotoğrafları ile birlikte açlık grevi direnişleri hamlesinde fedai eylem gerçekleştirenlerin fotoğraflarıyla donatıldı.

Anmada farklı yıllarda Mayıs ayı içerisinde hayatını kaybeden devrimcileri anlatan bir sinevizyon gösterimi yapılırken, salonda sık sık “şehid namirin” sloganları atıldı.

Anmada Britanya Kürt Halk Meclisi Eş Başkanı Ercan Akbal, Londra Kürt Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmed Kardu ve Londra’daki açlık grevi direnişçilerinden Nahide Zengin birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmalarda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Ferhat Kurtay, Eşref Aynık, Mahmut Zengin, Necmi Öner, Halil Çavgun ve Gurbet Aydın gibi Mayıs ayında hayatını kaybeden Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimcilerin yaşamları anlatıldı. Anma yapılan müzik dinletisiyle sona erdi.