Londra'da Önder Apo'ya özgürlük etkinlikleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için 10 Ekim’de başlatılan "Abdullah Öcalan'a özgürlük Kürt sorununa çözüm" hamlesi kapsamında Londra’nın bir çok bölgesinde pullamalar yapılırken, İmralı’ya da kart postallar gönderildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm için 10 Ekim’de küresel çapta başlatılan hamle kapsamında Londra Kürt Halk Meclisi ve bileşenlerinin çalışmaları sürüyor. Kampanyaya bugüne kadar yazar, akademisyen, siyasetçi ve toplumun birçok kesimi açıklamalar ve toplantılar ile destek verdiğini açıkladı.  Hamle kapsamında Britanya Devrimci Gençlik Hareketi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümü dolayısıyla pullamalar gerçekleştirildi.

Üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır” sözünün yazılı olduğu  yüzlerce sticker (Pul) otobüs durakları, bilboardlar, işy erleri, apartmanlar ve kentin işlek caddelerindeki direklere yapıştırıldı. Kentte yoğun olarak kullanılan bisikletlerin üzerine yapıştırılan sticker ise ilgi çekti.

"Önder Apo'ya özgürlük’ hamlesi kapsamında İmralı’ya kart postal gönderme etkinliği ise sürüyor. Haringey Kürt Toplum Merkezi’nde Kürtler ve dostlarının katılımı ile bir kez daha kitlesel olarak kartpostal etkinliği düzenlendi. KCC binasında kartları imzalayan Kürtler, kart postallara duygu ve düşüncelerini yazdı.

Rojin adlı Kürt genci, “Başkanım yüce Allah tez vakitte size ve yoldaşlarınıza özgürlük nasip eylesin” dedi.

Tom Hogan adlı Kürt dostu da dayanışmayı sürdüreceklerini söylerken, 16 yaşındaki Havin’de “Değerli Başkanım sizleri bir an önce aramızda görmek dileği ve mücadelesiyle. Biji Azadiye Zindana” dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Hatice adlı Kürt kadını ise  duygularını şöyle dile getirdi: “Ağlıyorum şimdi. Çok duygusallık yaşıyorum gözlerimden yaşlar aktı. Sizi seviyoruz. Esaretinizi kabul etmedik etmeyeceğiz. Sevgilerle Önder Apo.”

Kartpostallar Haringey’deki Posta Ofisi’nden iadeli taahhütlü olarak gönderildi. Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal,  Kurdistan ve Ortadoğu’da barışın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünden geçtiğini söyleyerek, “Kürt halkı bu esareti kabul etmiyor etmeyecek. Hamleye her alanda yoğun ilgi göstderiliyor ve bizler bu esareti kıracağımızı ve Önder Apo’nun özgürlüğünün yakın olduğu günlere yakın olduğumuz inancındayız” diye kaydetti.

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Sait Suruç da, 25 yıldır esaret altında tutulan Önder Apo’nun büyük bir direniş ve mücadele yürüttüğünü ifade ederek, “Önderliği savunmak özgürlüğü savunmaktır” dedi.

Londra’da ‘Önder Apo’ya özgürlük’ etkinlikleri sürerken, hamle kapsamında 15 Şubat günü SOAS üniversitesinde çok sayıda akademisyen ve yazarın katılımı 3. Kürt Konferansı düzenlenecek.  Britanya Devrimci Gençlik Hareketi tarafından, 16-18 Şubat tarihleri arasında Güney Londra’nın Croydon bölgesinden bir uzun yürüyüş yapılacak.

Etkinlikler kapsamında Kurdistanlılar ve dostlarının katılımı ile 18 Şubat günü Dalston Halkevi önünde komplonun 25’inci yıl dönümü dolayısı ile bir miting ve yürüyüş gerçekleşecek.