Kürdistan İslami Topluluğu Êzidîlere sahip çıkmaya çağırdı

Kürdistan İslami Topluluğu (CÎK), Kürt halkının düşmanları ve işgalcilerinin ne bayram ne de kutsal gün tanımadığını belirterek, Êzidî halkına sahip çıkmaya çağırdı.

Şengal’e yönelik saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yapan CÎK, “Halkımızın düşmanları ve ülkemizi işgal edenle ne bayram ne de kutsal gün tanımıyorlar. Bayram gününde ülkemizde sadece ölüm ve katliamlar gerçekleştiriyorlar” dedi.

Bir kez daha Êzidîlerin hedef alındığı tepkisinde bulunan CÎK, şunları ifade etti:

“Şengal’de  Êzidî halkımız bir kez daha fermanla yüz yüze kaldılar. Dünya yöneticileri sessizliğini koruyor, iki yüzlülükleri bir kez daha kendisini tekrar ediyor. Direngen halkımız; Şengal ve Êzidî halkımızda sahip çıkmalıyız.  Êzidîlere yönelik ferman Kürtler ve Kürdistan’a karşı fermandır, Êzidîler ve Şengal’in ortadan kaldırılması, Kürt ulusunun ortadan kaldırılmasıdır. Her yurtsever Kürdün, vicdan sahibi dindarın temel görevi bu soykırıma karşı tüm gücüyle karşı durmaktır.

Gün bugündür, yarın geç olabilir, hepimiz tek ses ve tek şiarla bugünün Saddamlarına ve ortaklarına karşı duralım. Şengal’deki halkımıza sahip çıkalım”