Kuli ve Tatos Şehitleri Dortmund'da anıldı

Almanya’nın Dortmund kentinde yapılan anma ile Erzurum'un Küli ve Tatos köy şehitleri anıldı. 

Dortmund’da Küli Köy Meclisi ve KOMAW öncülüğünde organize edilen toplantı da Erzurum’a bağlı Küli ve Tatos köy şehitleri anıldı.

Şehit İsmail Sever (Welat), Şehit Yunus Sever (Erez), Şehit Abdullselam Kisaer (Codkar), Şehit Ayhan Çürük (Ferhat), Şehit Brusk, Şehit Abdülkerim (Cemil), Şehit Said Öztürk (Serhat), Şehit Erdal Öztürk (Delil), Şehit Yolcu Çürük, Şehit Mahfus Demir (Mervan) ve Şehit Bedirxan Derin şahsında Kürdistan şehitleri anıldı.

Anmada NAV-DEM, KOMAW, Kürt Kadın Hareketi ve Küli Köy Meclisi adına birer konuşma yapıldı.

Açılış konuşmasını Köy Meclisi adına yapan Menderes Sever, Küli ve Tatos şehitler şahsında bütün Kürdistan şehitlerini anarak, şehitlerin bıraktığı mirasa sahip çıkacaklarını belirtti.

Yapılan konuşmalarda, AKP-Erdoğan devletinin Kürt halkını hedef alan politikalarına karşı uyanık ve hazır olunması gerektiği vurgulandı. Türk devletinin politikalarını boşa çıkaran Kürt halkı bundan sonrada bu kirli planları eylemleri ve örgütlülüğü ile boşa çıkaracağı belirtildi. 

Anmada, iki şehit babası Ape Heci Cemil, şehitler anısına yazdığı şiiri okudu ve sinevizyon gösterimi yapıldı. Anmada Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) Başkanı Hafız Ahmet Turhallı’nın da katıldığı anmada şehitler anısına Kürtçe mevlit okundu.