Kürtlerin Avrupa’daki Türk devleti protestoları sürüyor

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına karşı İsviçre’nin St Gallen, Aarau ve Solothurn; Almanya’nın Berlin ve Fransa’nın Strasbourg şehirlerinde farklı etkinlikler ve protesto eylemleri düzenlendi.

ST GALLEN

Yüzlerce Kürdistanlı ve dostlarının katılımıyla Merkez Tren İstasyonu’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. İstasyon önünde gerçekleştirilen eylemde çevredeki insanlar bilgilendirildi. Sık sık “Rusya finanse ediyor, TC vuruyor”, “Terörist Erdoğan”, “Alman Panzerleri Kürdistan’dan defolsun” ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

AARAU VE SOLOTHURN’DA PROTESTO EYLEMLERİ

Rojbin Kadın Meclisi öncülüğündeAarau Merkez Garı önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Efrîn’e saldırılarını gerçekleştirdikleri bir eylemle protesto ettiler.

İsviçre’nin bir diğer kenti Solothurn’da da merkez garı önünde onlarca kişinin katılımıyla AKP-MHP faşizminin Efrîn’e başlattığı işgal saldırıları protesto edildi. Yağan yoğun yağmura rağmen Kürdistanlılar Efrîn’i sahiplenme çağrısı yaparken, saldırılar konusunda çevreden geçenleri bilgilendirdi.

BERLİN’DE HAUPTBAHNHOF ÖNÜNDE EYLEM

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürdiistanlıların eylemleri aralıksız devam ediyor.

Dün akşam saat 21.00’da Berlin Hauptbahnof önünde toplanan Kürdistanlılar, bir protesto eylemi düzenledi. Onlarca Kürdistanlının katıldığı eylemde 1 saat boyunca pankartlar ve sloganlarla Türk devletinin Efrîn’e saldırısı kınandı.

Eylemciler daha sonra olaysız dağılırken, Berlin’de bugün de (Pazartesi) saat 17.00’de Birleşmiş Milletler (BM) Komiserliği önünde bir protesto mitingi düzenlenecek. Mitingin, Çikkedzüd 79/80 10117'de düzenleneceği öğrenildi.

STRASBOURG’DA KADIN VE GENÇLERDEN ROJAVA SUNUMU

Fransa’nın Strasbourg şehrinde ise çok sayıda Fransız derneğinin katılımıyla düzenlenen Forum Social 67 adlı sosyal forumda Rojava üzerine bir sunum yapıldı.

Strasbourg’da faaliyet göstern Zin Kadın Derneği ve Genç Kadın İnisiyatifi tarafından Strasbourg’da ilk kez gerçekleşen bölgesel forumda Rojava’daki komün pratiği ve kadın devrimi hakkında sunum gerçekleştirildi.

Çok büyük ilgi gören sunum, katılan Fransız kitle tarafından umut verici olarak değerlendirildi. Ayrıca, Türkiye’nin Efrîn’e karşı gercekleştirdiği saldırılar kınanırken, bunun Rojava’daki alternatif oluşuma karşı olduğunu ve bundan dolayı bütün halkların Efrîn’e sahip çıkması gerektiği belirtildi.

İki gün süren sosyal forum boyunca Türkiye cezaevlerinde bulunan siyasi tutsakların resimleri sergilenirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Fransızca ‘Demokratik Konfederalizm’, ‘Demokratik Ulus’ ve ‘Kadın Devrimi’ başlığı altında görüşlerinin toplandığı broşürler dağıtıldı.

KADIN VE GENÇLER ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜRÜYÜŞ

Akşam saatlerinde ise, yine Kadın Hareketi ve Genç Kadın İnsiyatifi öncülüğünde, Efrîn’i sahiplenmek için yürüyüş düzenlendi. Yüze yakın yurtseverin katıldığı yürüyüş Demokratik Toplum Merkezi önünde başlayarak, Strasbourg Merkez Tren Garı önünde sonuçlandı.

Tren garı önünde bildiri okunurken, sloganlar atıldı ve marşlar okundu. Eylem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatı Mahmut Şakar’ın yaptığı konuşma ile son buldu.

Kadın Hareketi ve Genç Kadın İnisiyatifi, tüm yurtseverleri bugün de saat 18’de Place Kleber’de Efrîn için yapılacak eyleme çağırdı.