Kürtler Fransa ve Avusturya'da 1 Mayıs alanlarında  

Fransa ve Avusturya'daki 1 Mayıs kutlamalarına Kürdistanlılar da kitlesel katıldı.

Fransa'nın Morbihan bölgesindeki 1 Mayıs kutlaması bu sene Lorient kentine düzenlendi. Birçok sendikanın öncülüğünde düzenlenen kutlamada, Fransa hükûmetinin yeni reform paketlerine karşı sloganlar atıldı.

Lorient Pont St-Christophe Cote'de bir araya gelen binlerce işçi, Lorient merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Kürdistanlılar ve Türkiyeliler de kutlamalara kendi renkleriyle katıldılar.

Alternative Libertaire Lorient üyeleri ve Kürdistanlılar aynı kortejde yürüyerek Türk devletinin terörüne dikkat çekti ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi.

MONTPELLIER

Güney Fransa'nın Montpellier kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi de Fransız sendikaların 1 Mayıs kutlamasına katıldı. Neo-liberal ekonomi politikalarının protesto edildiği kutlamalar kapsamında, Peyro Parkı'ndan Comedi Meydanı'na doğru yürüyüş yapıldı.

Kürdistanlılar kutlamalarda Türk devletini boykota çağıran el ilanları da dağıttı.

LYON

Fransa'nın Lyon kentinde de binlerce kişi 1 Mayıs için bir araya geldi. Kürdistanlılar da Fransız dost kurumlarla birlikte kutlamalara katıldı. Yürüyüş boyunca bildiri dağıtan Kürdistanlılar, 'Katil Erdoğan, işbirlikçi Macron' sloganını attı ve Rojava direnişini selamladı.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 1 Mayıs kitlesel yürüyüşle coşkulu bir şekilde kutlandı. Kürtler de kendi kortejlerinde kıtlamalara katıldı.

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi öncülüğünde Viyana Belediye Sarayı önünde kurulan karşılama platformunda eski Başbakan Christian Kern, Viyana Belediye Başkanı Michael Häupl yer aldı ve platformun önünden geçen Kürdistanlılar ile dostlarını selamladı.

Kutlamalarda Kürtlerin Ortadoğu'daki rolü ve DAİŞ çetelerine karşı görkemli mücadelesine de vurgu yapıldı.

Yürüyüşün ardından Demokratik Güç Birliğinin organize ettiği 1 Mayıs şölenine gidildi.