Kürtler, Brüksel'de Avrupa kurumlarına seslenecek

Brüksel'de Kürtler ve dostları, tecrit ile açlık grevlerine kayıtsız kalan Avrupa kurumlarına seslenecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecrit ve geliştirilen açlık grevleri konusunda Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve CPT’nin tutum alması için Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Birliği Parlamentosu önündeki Luxembourg Meydanı’nda 24 Nisan’da merkezi miting düzenleyecek.

Miting saat 13.00 de başlayacak ve mitinge Almanya, Hollanda ile Fransa’dan da katılımlar olacak.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) konuyla ilgili bir açıklama yayımlayarak mitinge katılım sağlanmasını istedi.

'AVRUPA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR'

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Kürdistan halklarının Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren mutlak tecridin kalkması için, Leyla Güven, 7 Kasım 2018 tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Bedenini açlığa yatırarak tecrit kırılıncaya kadar, ölümü pahasına eylemini sürdüreceğini söyledi. Leyla Güven’in başlattığı direniş ardından, dalga dalga yayılarak tüm Avrupa ve hapishanelere yayıldı. Leyla’nın başlattığı açlık grevi direnişi 5. ayını geride bırakmıştır.

Hewlêr, Strasbourg, Galler, Almanya, Hollanda, Avusturya, Kanada, İsviçre, Maxmur, cezaevlerindeki siyasi tutsaklarla birlikte sayıları 7 binin üzerine ulaşmıştır. Kürt siyasetçilerinin, yurtseverlerin, sosyalist dost kurumlardan da katılımın büyüdüğü süresiz açlık grevinde olan yoldaşlarımızın yaşamları tehlike aşamasını geçerek, her an ölümlerin yaşanacağı bir noktaya gelmiştir. Mutlak tecrit karşısında, 3 maymunları oynayan CPT, Avrupa Konseyi ve Avrupa hükümetleri İmralı tecrit sistemine onay vererek, göz yumarak, faşist Türk devletinin mutlak tecridin sürmesine destek olmaya devam etmektedirler.

Açlık grevi direnişleri boyunca her gün eylemde olan halkımız, Avrupa’nın tüm merkezlerinde topyekûn seferberlik ruhuyla gece gündüz demeden, her alanda mücadelesini sürdürmektedir. Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, önderliği özgürleştirelim şiarı ile sokaklarda ve alanlardayız. Hem diplomasi, hem kitlesel eylemsellikler boyutuyla, açlık grevleri Avrupa ve dünya kamuoyunun gündemine girmiştir. Birçok tanınmış aydın, yazar, parlamenter ve Avrupalı kurum açlık grevcilerinin taleplerinin derhal karşılanması ve tecridin bir an önce son bulmasını dillendirmektedir.

'MİTİNGE KİTLESEL KATILALIM'

Avrupa hükümetleri ve kurumlarının Türkiye’de yükselen faşizme karşı tutumsuz kalması, üç maymunları oynamaya devam etmesi, cezaevlerinde ölümlerin gerçekleşmesi ve önümüzdeki günlerde açlık grevcilerinin durumunun daha da ağır sonuçlara yol açacağı gerçeği karşısında Avrupa Birliği Parlamentosu önünde miting düzenlenecektir.

İşkenceyi Önleme Komitesi CPT, Avrupa kurumları ve Avrupa hükümetleri sorumluluklarını yerine getirene ve tutum alana kadar her hafta Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu önünde miting yaparak kamuoyunu duyarlı hale getirmek istiyoruz. 24 Nisan’da gerçekleşecek ilk mitinge aktif katılım sağlamaya çalışıyoruz. Almanya, Belçika, Fransa ve Hollanda’da yaşayan halkımızın seferberlik ve serhildan ruhuyla mitinge katılmaya çağırıyoruz."