KONGRA GEL’den Ramazan Bayramı mesajı

KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürt halkı ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, “Kürdistan Halkı ve İslam aleminin Ramazan bayramını kutluyoruz. Bu kutsal bayramın halkımız ve Ortadoğu halkları için barış ve huzura vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Kürt halkının Ramazan bayramını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin aylarca süren açlık grevi direnişi ile kırıldığı bir dönemde karşıladığını belirten KONGRA GEL, Öcalan’ın 2 ve 22 Mayıs tarihlerinde avukatları ile gönderdiği mesajları tüm çevrelere yönelik olduğuna dikkat çekti.

Ramazan bayramının halkımız ve demokrasi güçleri için büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden KONGRA GEL, “Savaş yerine barış ve demokrasini gelişmesi için, faşizmin yenilmesi için, siyasi-ekonomik ve toplumsal krizlerin çözümü için, Önder Apo’nun mesajlarının anlaşılması ve uygulanmasına ihtiyaç var. Bu nedenle, bayram vesilesiyle kutlamalar ve ziyaretlerde seferberlik ruhuyla çalışma yürütülmesi gerekiyor. Önder Apo, bizim mesajımızı bekliyor; halk ve demokrasi güçleri olarak bu dönemde rolümüzü iyi oynamalıyız” dedi.

Ramazan mesajında yerel seçim sonuçlarına ve tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerine değinen KONGRA GEL, “Faşizme büyük bir darbe vurmak için, İstanbul seçimleri büyük bir fırsattır. Halkımızın İstanbul’da bu fırsatı güçlü bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. AKP-MHP’nin İstanbul’da yenilgisi, Türkiye’deki faşist rejimin yenilgisini yaklaştıracaktır. Bu nedenle AKP-MHP’nin korkusu büyüktür” diye ekledi.

Efrîn’e yönelik işgal, evlerinden ve topraklarından edilen Kürtlerin durumuna dikkat çeken KONGRA GEL, “Türk devletinin faşist ve işgalci rejiminin Efrîn’de, Kuzey ve Güney’de yenilgisi birbiriyle bağlantılıdır ve bu yenilgi yakındır. Zafer halkımızın olacaktır” ifadelerini kullandı.

Türk faşist rejiminin hiç olmadığı kadar zorda olduğunu belirten KONGRA GEL, “Umudumuzu ve birliğimizi büyütelim. Bu dönem, faşizmin yenileceği, Kürdistan halklarının özgürleşeceği ve Türkiye’nin demokratikleşeceği dönemidir” dedi.