KON-MED ve ATİK: Brüksel'deki yürüyüşe katılalım

KON-MED ve ATİK, 22 Mayıs'ta Brüksel yürüyüşüne katılarak direnişin sesini dünyaya duyurmaya çağırdı.

Açıklamalarda, yürüyüşün tecride karşı tarihi önemde olduğuna dikkat çekildi.

Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) ve Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), 22 Mayıs'taki Brüksel yürüyüşüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KON-MED: YÜRÜYÜŞE KATILIM TARİHİ ÖNEMDE

KON-MED tarafından yapılan açıklamada, Kürt halkının tecride karşı sabrının kalmadığı vurgulanarak, "Tecride yol açan faşist-soykırımcı zihniyetin ve siyasetin son bulması için, Avrupa'daki halkımızın daha fazla hissetmesi, daha fazla vicdanlı olması, anlaması ve daha fazla sahiplenmesi gerekiyor" dedi.
Direnişin avukat ve CPT görüşmesini getirdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Almanya ve Avrupa'daki halkımızın, beyaz tülbentli anaların direnişini en güçlü bir şekilde sahiplenme zorunluluğu vardır" diye belirtildi.

KON-MED, "Çarşamba günü Brüksel'de yapılacak yürüyüşle sesimizi dünyaya daha fazla duyuralım. Almanya'nin tüm eyaletlerinden meclislerimiz, kadın, gençlik, bileşenler, yurtseverler, dostlar ve sol sosyalist, demokrat çevrelerin yürüyüşe katılması, içinden geçtiğimiz süreç açısından tarihi öneme sahiptir" dedi.

ATİK: ÖLÜMLERDEN AVRUPA DA SORUMLU OLUR

ATİK'in açıklamasında, İmralı tecridine karşı süren açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekilerek, Türk devletinin düşman hukuku uyguladığı belirtildi.

"Faşist Türk devletine verdikleri desteklerden dolayı suç ortağı olan Avrupa emperyalistleri üç maymunu oynamaya devam etmektedirler" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bunun için, bugün yaşanacaklardan birinci derecede Avrupalı emperyalist güçlerde suçludur" mesajı verildi.

Direnişçilerin hayati tehlikesinin olduğuna işaret eden ATİK, "Tüm yerli ve göçmen demokratik güçleri 22 Mayıs'ta Brüksel’de düzenlenecek yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırıyoruz" dedi.