KON-MED: Ulusal isyan ruhu ile Rojava'yı sahiplenelim

Türk devletinin Rojava işgaline karşı Cumartesi günü Almanya'nın birçok şehrinde düzenlenecek eylemelere ilişkin KON-MED tarafından yapılan açıklamada, "Ulusal isyan ruhuyla ayağa kalkarak Rojava'yı sahiplenelim" denildi.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırıları ve sivil katliamları Cumartesi günü Almanya'nın birçok şehrinde kitlesel eylemlerle protesto edilecek. KON-MED (Konfederasyona Civakên Kurdistanîyên li Almanya) tarafından eylemlere ilişkin yapılan açıklamada, Rojava direnişinin büyük kazanımları da beraberinde getireceği belirtildi. İşgalci Türk devletinin Rojava şahsında Kürtlerin kazanımlarını ve soykırımını hedef alan büyük bir savaş başlattığına dikkat çekilen açıklamada, "İşgalcu TC devletinin Kürt halkına karşı başlatmış olduğu topyekün imhasını esas alan bu savaşa karşı, Kürdistan halkı da Ulusal seferberlik ruhuyla, Ulusal kurtuluşunun büyük kahramanlık direnişini yürütüyor.

Dört parçadan Kürdistan’dan dünyanın 7 kıtasında halkımızın sürdürdüğü direniş bu planları alt üst edecektir. Kürt halkı sömürgeciler ve işgalciler karşısında diz çökmeyeceğini dosta düşmana herkese gösterecektir. Rojava direnişi, AKP-MHP’nin soykırım planlarını bozmanın da ötesinde sonuçları da büyük kazanımları da beraberinde getirecektir. Rojava’da YPG-YPJ ve QSD güçlerinin yürüttüğü tarihi şanlı direnişle zaferi kazanacaktır. Halkımızın olağanüstü duyarlılığıyla gerçekleştirilen demokratik yürüyüş, miting vb. eylemler, Avrupa kamuoyu üzerinde çok etkileyici durum yaratmaktadır. Avrupa devletlerinin siyasetini daha fazla olumlu yönde etki oluşturabilmemiz için, yapılacak eylemlere daha güçlü katılmak büyük etki hatta belirleyici rol oynayacaktır" denildi.

YÜRÜYÜŞLERE KATILIM ÇAĞRISI

DAİŞ’e karşı onur mücadele verenlerin bugün işgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından her türlü tank, top, füze ve uçaklarla bombalandığı belirtilen açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "Bu duruma karşı başta Kürt halkı olmak üzere herkes ayağı kalkmalıdır. Bütün dünya Hitler’e karşı birleşerek ancak yenebildi. Erdoğan bu yüz yılın faşistidir, dolayısıyla bütün dünya halklarını bu azgın, kan emici insanlık düşmanı Faşist-Diktatör Erdoğan’a karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Gün, Şêx Mahmut Berzenci, Qazi Muhammed, Şêx Said, Seyd Riza, Dr. Kasımlo, Dr. Nuri Dersimi, Apê Musa Anter, Restami Zalin torunlarının ulusal bilinç ve intikam ruhuyla ayağa kalkma günüdür. Ulusal yekiti ruhla başta halkımız olmak üzere, tüm halkları, inanç topluluklarını, devrimci, demokratik, özgürlükçü güçleri 19 Ekim Cumartesi günü Almanya’da yüz binlerin katılacağı büyük merkezi yürüyüşlerine katılmaya çağırıyoruz. "Ulusal isyan ruhuyla ayağa kalkarak" onuru için, halkının özgürlüğü ve ülkesinin kurtuluşu için 7’den 70’e en güçlü şekilde eylemlere katılalım.

UYARI

Halkımızın olağanüstü duyarlılığıyla gerçekleştirilen demokratik yürüyüş, miting vb. eylemler, Avrupa kamuoyu üzerinde çok etkileyici pozitif durum yaratmaktadır. Aldığımız bilgiler temelinde, Avrupa’daki halkımızın bu güçlü demokratik eylemlerine tahammül edemeyen diktatör Erdoğan’ın Almanya’daki DİTİB ve Osmanlı ocakları çetelerine verdiği talimatla bu olumlu atmosferi sabote etmek için, kısmi yerlerde provokasyon yaratan hareketlerde bulunmaktadırlar. Halkımız bu tür provokasyonlara prim vermemeli, onların oyunlarına gelmemeli ve şiddete baş vurmamalıdır. Bu tür provokatörlere verilecek en iyi cevap, daha örgütlü olmak ve eylemlere daha güçlü katılmaktır."

Almanya’da Cumartesi günü yapılacak merkezi eylemlerin yer ve saatleri şöyle:

KÖLN (2 koldan yürüyüş)

1. Kol: Başlama yeri: Ebertplatz

2. Kol: Başlama yeri: Clodwigplatz

Her iki kol başlama Saati: 11:00

BERLİN

Yer: Potsdamer Platz (Historische Ampelnlage)

Saat 13:00

MAGDABURG

Yer: Hbf

Saat: 17:00                                                                                                                                                                     

LEİPZİG

Yer: Eisenbahnstr (ALDİ)

Saat: 16:00                                                                                                                                                                                     

CHEMNİTZ

Yer: Johannesplatz

Saat: 16:00                                                                                                                                                                                               HAMBURG

Yer: S-Bahn Sternschanze önü

Saat: 15:00

HANNOVER

Yer: Opernplatz

Saat: 14:00

STTUTGART

Saat 15:00

Yer: Lautenschlager Str

NÜRNBERG       

Yer: Karl-Böreger-Zentrum

Saat: 15:00

FREİBURG

Yer: Platz der Alten Synegoge

Saat: 17:00                                                                                                                                                                          

FRANKFURT

Yer: Hbf

Saat: 16:00

SAARBRÜCKEN

Yer: Europa Galeria önü

Saat: 14:30