KON-MED: Soykırıma karşı Şengal'i savunalım

KON-MED eşbaşkanları, "İşgalci Irak ordusuna karşı Şengal‘i savunmak Kürdistan‘ı savunmaktır" diyerek, Kürt halkını ve dostlarını her yerde direnişe çağırdı.

KON-MED eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt halkına karşı 17 Nisan'da başlatılan soykırım savaşı faşist Türk devleti ve ihanet şebekesi KDP iş birliği ile devam etmektedir. Bu soykırım saldırılarına Irak ordusu da katılarak ağır silahlarla Şengal‘e saldırmaktadır. Ezidxan asayiş noktalarını, okulları ve ibadethaneleri hedef alarak bombalamaktadır" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"İşgalci Türk devleti, KDP ihanet şebekesi ve Irak ordusunun yaptığı katliamların önünü açan, sessiz kalan başta uluslararası güçler olmak üzere ABD ve Almanya devletleridir. Irak hava sahasını açan ABD, NATO üyesi olarak faşist Türk devletinin her türlü hukuk, insanlık dışı saldırı yöntemlerine onay vermektedir. Ekonomik çıkarlar temelinde anlaşmalar yapan Almanya hükümetidir. AB mülteci anlaşmasından elde edilen parayla Türkiye-DAİŞ terörizmini finanse edilmektedir. Erdoğan diktatörünün yaptığı tüm katliamlar görmezden gelinerek yeniden bir DAİŞ devletinin kurulmasına müsamaha göstermektedir. Bugün ise Irak ordusunun yaptığı Şengal saldırıları da NATO onayı ve gözetiminde yapılmaktadır.

Tüm bu katliamlara karşı sessiz kalarak onaylayan devletleri kınayarak, Irak ordusunun soykırım hedefli  saldırıları ve katliamlarına karşı halkımız toprağına, diline, kültürüne, ulusal değerlerine her zamankinden daha çok sahip çıkarak bulunduğu her alanda direnişini yükseltmelidir. Ancak bu şekilde katliamları durdurabilir, Kürdistan ve geleceğimizi sahiplenebiliriz.

Bu temelde KON-MED olarak, işgalci Irak ordusunun yapmış olduğu bu saldırılara karşı başta tüm halkımız olmak üzere, devrimci demokrat tüm dostlarımızı Irak ve Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı durmaya, alanlara çıkarak mücadeleyi büyüterek başta Şengal olmak üzere tüm Kürdistan‘a sahip çıkmaya çağırıyoruz."