KON-MED: Ortak örgütlenme ve dayanışma ruhuyla 1 Mayıs’a

KON-MED, ortak örgütlenme ve dayanışma ruhuyla karşıladıkları 1 Mayıs’ı, tüm Kürdistan halkının bugün düzenlenecek etkinliklere PKK gerillalarına sahip çıkıp Kürdistan işgalini gündemleştirme temelinde güçlü katılmasını istedi.

2022 1 Mayıs’ının işçilerin ve ezilen dünya halklarının sömürüye karşı özgürlük mücadelesini daha güçlendirecekleri bir yıl olacağı belirtilen KON-MED açıklamasında, Almanya genelinde planlanmış tüm etkinliklerde işgal saldırılarına karşı özgürlük gerillasını sahiplenme gündemiyle güçlü katılımın insani ve vicdani bir görev olduğu belirtildi.

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Günü kutlu olsun.

1 Mayıs, geleneksel olarak işçilerin faşist ve kapitalist sömürü sistemine karşı direniş günüdür. İşçi sınıfı ve ezilen dünya halklarının 2022 1 Mayısıyla birlikte birlik ve dayanışmalarını daha fazla sağlayacak ve sömürüye karşı özgürlük mücadelesini daha da güçlendirecekleri bir yıl olacaktır. Ortak örgütlenme ve dayanışma ruhuyla 1 Mayıs Dünya Emekçiler gününü̈ karşılıyoruz.

Yaşadığımız 21.yy’ın ilk çeyreğinde kapitalist sistemin küresel düzeyde yaşadığı kriz büyüyerek devam etmektedir. Ulus devlet sistemleri çöküş yaşamaktadır. Bu nedenle toplumsallığı parçalayarak, dağıtıp zayıflatarak azami kar ve sömürüyü arttırmaktadır. Geride bıraktıkları tek şey, kaos ve savaşlar olmaktadır.

Kapitalist sistemin tüm yıkıcılığına karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği ekolojik, kadın özgürlükçü demokratik toplum paradigmasının insanlığın tek umut ışığı olmaktadır.

Bunu gören kapitalist sistemin saldırı gücü NATO devreye girerek, başta Demokratik Modernite Önderi  Rêber Apo olmak üzere tüm Kürdistan’a ahlaksızca saldırmaktadır. Bu kapsamda AKP-MHP faşizmi Kürt düşmanlığıyla hareket etmekte ve Kürt halkına karşı işgal ve yok etme saldırıları geliştirmektedir. Nerede bir Kürt kazanımı varsa oraya saldırmakta ve işgal etmek istemektedir. Rojava'da gerçekleştirdiği işgallerin yanı sıra Başûrê Kurdistan'ı da işgal etmektedir. AKP-MHP faşizmin amacı Kürt soykırımını gerçekleştirmektir. İşgalci AKP/MHP faşist rejimine karşı, bu süreçte Kürt ulusal birliği, bölge halklarıyla Kürtler arasında demokratik mücadele birlikteliği ile enternasyonalist ortaklaşma ve dayanışmayı büyüterek tüm bu saldırıları durdurabiliriz.

“KON-MED (Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu) olarak; Almanya genelinde planlanmış ve hemen hemen tüm eyaletlerde kutlanacak 1 Mayıs etkinliklerinde başta özgürlük gerillasına sahip çıkarak, Kürdistan işgalini gündemleştirme temelinde, federasyonlara bağlı meclislerimiz, bileşenler, Alevi, Müslüman, Êzidî, Süryani-Keldani, Ermeni, dost demokrat, sol sosyalist ve dört parçadan tüm Kürdistan halkımızın güçlü katılmasının dönemin bir insani, vicdani ve yurtseverliğin görevi olduğu çağrısında bulunuyoruz. Bijî 1 Gulanê! Yaşasın 1 Mayıs!"