KON-MED: Faşizm yenilmeden bayramlar özgür olmaz

KON-MED, Kurban Bayramı mesajında, "En İslami tutum, işgal eden ve katleden AKP'ye karşı tavır almak, mücadele etmektir" dedi.

Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

Mesajda, "Bu Kurban Bayramı’na Kürtler de tüm İslam alemi de buruk girmektedir. Ortadoğu halklarının Kurban Bayramı, başta faşist-diktatör Erdoğan'ın sömürgeci TC devleti ve onun işbirlikçi çeşitli gerici güçler tarafından halklara zehir haline getirilmiştir" denildi.

'İSLAMİ TUTUM, ERDOĞAN'A TUTUM ALMAKTIR'

"Kuşkusuz ki Müslüman halklar içinde varlığı soykırım tehlikesi altında olan Kürt halkıdır" vurgusunun yapıldığı mesajda, "Kürt halkı yüz yıllardır birlikte yaşadığı Türk, Arap, Fars, Asuri-Süryani, Ermeni, Azeri ve diğer bölgesindeki tüm halklarla kardeşçe yaşamak istemektedir" diye belirtildi.

Türk devletinin tüm Kürdistan'a dönük işgalci saldırılarına dikkat çekilen mesajda, "İnanıyoruz ki bu Kurban Bayramı, halklarımızı katleden, ülkemizi tehdit eden, vicdanlarını kirleten bu faşist güruhtan kurtulacak zamanın başlangıç günleri olur" denildi.

Mesajda şunlar da ifade edildi:

"Erdoğan ve AKP, din istismarı üzerine inşa ettiği milliyetçilikle aldattığı kesimlerin faşist gerçekliğini görmemesi için yeniden Kürdü öldürmeyi, Kürdistan’da işgal saldırılarını artıracağını dillendirmektedir. Bugün Türkiye ve Kürdistan’da en İslami, en insani ve en demokratik tutum, AKP ve Erdoğan’a karşı tavır almak, mücadele etmektir.

Bu bayramda da şehitlerimizi daha güçlü sahiplenmeli ve anmalıyız. Faşist sömürgeci soykırımcı sistem yenilgiye uğratılmadan bayramlarımızı özgür kimliğimizle kutlayamayız."