KON-MED, Düsseldorf'a çağırdı: İşgale ve ihanete karşı buluşalım!

KON-MED, 30 Nisan'da Düsseldorf'ta işgale ve ihanete karşı düzenlenecek yürüyüş ve mitinge seferberlik ruhuyla katılmaya çağırdı.

KON-MED tarafından yapılan yazılı açıklamada, "17 Nisan’da sömürgeci faşist Türk devleti Güney Kürdistan’a işgal saldırısı başlatmıştır. Dünyanın gözü önünde Kürt soykırımını hedefleyen bu alçakça saldırılarda kimyasal silahlar kullanmaktadır. Yanına KDP ihanet şebekesini de alarak Kürt özgürlük direnişini bitirmeyi amaçlamaktadır. İşgalci Türk devleti hem KDP iş birliği ile hem de uluslararası güçlerin desteği ile kimyasal silahlar kullanarak sonuç almak istemektedir" denildi.

'GERİLLA DESTANSI DİRENİŞ SERGİLİYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Tüm bu saldırılara karşı başta Özgürlük Gerillası ve tüm Kürdistan halkı bulunduğu her alanda destansı direniş ile tüm Kürdistan’ı korumaya devam ediyor. Büyük darbeler alan işgalci Türk devleti insanlık değer ve hukukunu hiçe sayarak kimyasal silahlarla saldırılarını devam ettirmektedir. Sivil yerleşim yerlerini bombalayarak katliamlar yapmaktadır. Mevcut kara ve hava saldırıları ile işgalci Türk devleti bir kez daha uluslararası hukuku çiğniyor ve savaş suçları işliyor ve kimyasal silah kullanıyor.

Ukrayna-Rusya savaşında kıyamet koparan Avrupa devletleri söz konusu Kürt ve Kürdistan olunca üç maymunu oynuyor. Kürdistan işgal saldırılarında kullanılan kimyasal silahlara karşı Avrupa devletleri ve kurumları sessiz kalarak savaş ve katliamları onaylamaktadır. Bu nedenle Almanya'daki Kürt toplumu olarak, işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan'da kimyasal silah kullandığına ilişkin acil olarak bağımsız bir soruşturma talep ediyoruz. Alman Federal Hükümeti'ni, Birleşmiş Milletler ve uluslararası devletler topluluğunu, ekonomik çıkarlar nedeniyle bu insanlık suçlarına göz yummaktan vazgeçmeye çağırıyoruz! Sessiz kalmak savaş ve katliamları onaylamaktır!

'TÜM HALKIMIZI VE DOSTLARIMIZI ÇAĞIRIYORUZ'

Bu temelde, 40’tan fazla Avrupa'daki Kurdistanlı kurum ve partinin birlikte düzenlediği, 30 Nisan Cumartesi günü 'Li dijî Dagirkeriya devata Tirk Kurdistanê biparêze' sloganıyla gercçekleşecek olan merkezi Almanya yürüyüş mitingine katılarak Avrupa devletlerinin sessizliğini kırabiliriz.Türk devletin işgal ve KDP ihanetinin kirli yüzünü deşifre edebiliriz.

 Bu temelde KON-MED olarak Almanya'da yaşayan tüm halkımızı ve savaş karşıtı tüm dostlarımızı 30 Nisan'da Almanya Merkezi Düsseldorf DGB Haus önünde saat 10:00 da yapacağımız büyük yürüyüşe seferberlik ruhuyla katılarak gerilla direnişine ve Kürdistan’a sahip çıkmaya çağırıyoruz."