KON-MED’den Düsseldorf eylemine katılım çağrısı

KON-MED, Düsseldorf’ta 11 Mayıs’ta yapılacak olan 7000 metre, 7000 insan zinciri eylemine katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya Mezopotamyalı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 11 Mayıs’ta Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılacak olan 7000 Metre, 7000 İnsan Zinciri eylemine katılım çağrısı yaptı.

KON-MED açıklamasında şunları belirtti: “Bilindiği gibi ‘Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan’ı Özgürleştirelim’ hamlesi kapsamında yürütülen süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi ve bununla bağlantılı olarak Kürdistan, Avrupa ve dünyanın birçok yerinde tarihi bir direniş içerisinde devam etmektedir.

‘Tecriti kıralım Faşizmi Yıkalım Kürdistanı Özgürleştirelim' temelinde başlatılan açlık grevlerinin geldiği kritik aşama ve yarattığı sonuçlara dikkat çekmek, eylemin görkemini dünyaya duyurmak, sese ses vermek için Düsseldorf'ta 'İnsan Zinciri' eylemi yapılacaktır.

Bir halk, direniş halindedir. Halkımız artık İmralı işkence ve tecrit sistemine sabrı tahammülü kalmadı. Bu tecriti hiçbir şekilde kabul etmiyor. Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşmasını istiyor. İmralı işkence ve tecrit sisteminin bir yönetim tarzı, yönetim sistemi haline gelmiştir. Dolayısıyla Türkiye ve Kürdistan’daki yönetimini belirleyip, herkesi tecrit altına alarak tüm insanlığı olumsuz bir biçimde etkilemiştir. Bundan dolayı bu tecrit sisteminin, tecride yol açan faşist-soykırımcı zihniyetin ve siyasetin son bulması gerekiyor.

Bunu yıkmak için bizim, vicdanlı olmamız, anlamamız ve sahiplenmemiz kalıyor. Bu direniş, faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaseti ciddi bir biçimde kuşatmış ve çöküşün eşiğine getirmiş durumdadır.

Zindanlarda açlık grevinde olan arkadaşların beyaz tülbentli anaları direnişine en güçlü bir şekilde sahiplenmeliyiz. Beyaz tülbentli analar, her türlü baskı, terör, şiddet ve hakarete karşı kahramanca direniyor, yiğitçe yürüyorlar. Sonuna kadar, zafere kadar mücadele diyorlar.

Yiğitçe yürüyen ‘sonuna kadar, zafere kadar mücadele’ diyen beyaz tülbentli analarımızın etrafında, bizlerinde eylem çizgimizi daha da yükseğe çıkartmalı ve ölümlerin yaşanmaması için tüm gücümüzle harekete geçmeli, daha fazla mücadele, daha fazla büyük eylemler yapmamız ve daha çok güçlü katılmamız gerekiyor.

11 Mayıs 2019’da Almanya'nın Düsseldorf kentinde KON-MED NRW öncülüğünde ve Almanya'daki 5 federasyonun organizede yer aldığı etkinlik, iki koldan başlamak üzere 'İnsan zinciri' oluşturulacak. Eylem, açlık grevinde bulunan 7000 arkadaşın 7000 kişi olarak orada temsilcisi olacağız.”