KON-MED’den Êzidî Kültür Festivali’ne katılım çağrısı

Avrupa’daki tüm Kürdistanları 1. Êzidî Kültür Festivali’ne katılma çağrısı yapan KON-MED, “Almanya'daki federasyonlarımız, meclis eşbaşkanlarımız, tüm inanç kurumlarımız, kadınlar, gençler tüm kurumsal üyelerimiz katılacaklardır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya’daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu, şunları belirtti: “Ortadoğu’nun en kadim toplumlarından olan Êzidî Kürt toplumunun inançlarını özgürce yaşayabilecekleri, hiçbir dışlanmaya uğramayacakları günlere kavuşmasını dileğiyle Almanya'nın Bielefeld şehrinde bugün birincisi olarak yapılacak Êzidî Kültür Festivali’ne, Êzîdxan'da Şengal'in direniş ve özgürlük mücadelesi ruhuyla katılalım.

Mezopotamya coğrafyasında, tarih boyunca farklı halk ve inançların birçok mukaddes inançları vardır. Bunlardan biri de binlerce yıllık Êzidî Kürt toplumunun inancıdır.

Êzidî toplumunun zorlu ve bir o kadar da acı dolu günlerden geçmiştir. Bu festival, 73. Ferman’a rağmen Şengal’i terk etmeyen, özgür ve özerk bir toplumun inşası için direnen Êzidîlerin Şengal’in yeniden inşası ve göç yollarına düşen binlerce Êzidînin topraklarına özgürce dönmesine vesile olmasını diliyoruz.

KON-MED olarak, başta Almanya'daki federasyonlarımız, meclis eşbaşkanlarımız, tüm inanç kurumlarımız, kadınlar, gençler tüm kurumsal üyelerimiz katılacaklardır. Bu bağlamda başta Êzidi toplumu olmak üzere Mezopotamyalı tüm inançları bütün olarak kitlemizi, Almanya'nın Bielefeld şehrinde zengin bir kültür programıyla yapılacak birinci Êzidî Kültür Festivali’ne, Êzîdxan'da Şengal'in direniş ve özgürlük mücadelesi ruhuyla sahiplenmeye ve katılmaya çağırıyoruz.”