KON-MED: Berlin'de buluşalım, gerillayı ve Kürdistan'ı sahiplenelim

Berlin'de 14 Mayıs'ta düzenlenecek yürüyüşe çağıran KON-MED, "Gerilla direnişine ve Kürdistan’a sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) eşbaşkanları, Berlin'de düzenlenecek büyük yürüyüşe çağırdı.

Yazılı açıklama yapan KON-MED, "Sömürgeci faşist Türk devletinin 17 Nisan’dan itibaren Güney Kürdistan işgali ile birlikte başta Medya Savunma Alanları olmak üzere Kürdistan’a yaptığı saldırılar devam etmektedir. Bu saldırılar ile eş zamanlı olarak Irak ordusunun Şengal saldırıları ve Rojava’ya yönelik saldırıların artışı ile Kürdistan’ın tüm kazanımları hedef alınarak Kürt soykırımı gerçekleştirilmek isteniyor. TC-KDP işgal ve ihanet ortaklığı ile başlatılan bu saldırılar ile Özgürlük Gerillasının direnişi hedeflenerek Kürdistan’ın tümünü savunmasız bırakıp kirli emellerine ulaşmayı hedeflemektedirler" dedi.

'TÜRK DEVLETİ BÜYÜK DARBELER ALIYOR'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Tüm bu saldırılara karşı başta Özgürlük Gerillası ve tüm Kürdistan halkı bulunduğu her alanda destansı direniş ile tüm Kürdistan’ı korumaya devam ediyor. Büyük darbeler alan işgalci Türk devleti insanlık değer ve hukukunu hiçe sayarak kimyasal silahlarla saldırılarını devam ettirmektedir. Sivil yerleşim yerlerini bombalayarak katliamlar yapmaktadır. Dünyanın gözü önünde Türk devleti bir kez daha uluslararası hukuku çiğniyor, savaş suçları işliyor ve kimyasal silah kullanıyor. Bu nedenle Kürt soykırım savaşına karşı sessiz kalan uluslararası güçler Kürdistan’da yapılan ve yapılacak olan her katliamdan birinci derece sorumludur. Ukrayna-Rusya savaşında kıyamet koparan Avrupa devletleri söz konusu Kürt ve Kürdistan olunca yapılan tüm katliamlara göz yumularak kirli ittifaklarını sürdürmektedirler.

KON-MED olarak, Alman Federal Hükümeti'ni, Birleşmiş Milletler'i ve uluslararası devletler topluluğunu, ekonomik çıkarlar nedeniyle işgalci Türkiye devletine verdikleri tüm desteklerinden vazgeçmeye ve Kürdistan işgaline karşı durmaya çağırıyoruz!

'BÜTÜN HALKIMIZ VE DOSTLARIMIZI YÜRÜYÜŞE ÇAĞIRIYORUZ'

Almanya’da yaşayan tüm halkları, sivil toplum kuruluşlarını, demokrasiye inanan tüm aydın ve sanatçıları ortak tutum alarak, işgalci TC devletinin saldırılarına karşı durmaya ve Kürt Halkının Özgürlük haykırışına katılmaya çağırıyoruz.
Bu temelde, Almanya’da bulunan tüm Kürdistanlı kurumlarının birlikte düzenleyeceği, 14 Mayıs Cumartesi günü 'İşgal ve İhanete Karşı Kürdistan'ı Savun! Defend Kurdistan' sloganıyla gerçekleştireceğimiz merkezi Almanya yürüyüş mitingine katılarak Almanya hükümetinin sessizliğini sonlandırabiliriz. Türk devletinin işgal ve KDP ihanetinin kirli yüzünü deşifre edebiliriz. Bu kapsamda başta Almanya’daki federasyon ve meclislerimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımız, aydın, yazar ve akademisyenlerimiz ulusal seferberlik ruhuyla bu soykırım savaşına karşı, Özgürlük Gerillamızın yanında olarak bütün gücümüz ile Kürdistan’ı Savunmalıyız!

Bu temelde KON-MED olarak, Almanya'da yaşayan tüm halkımızı ve savaş karşıtı tüm dostlarımızı, 14 Mayıs'ta Almanya Merkezi Berlin-Potsdamer Platz’da saat 11:00'da yapacağımız büyük yürüyüşe seferberlik ruhuyla katılarak gerilla direnişine ve Kürdistan’a sahip çıkmaya çağırıyoruz."