KOMAW: Tüm halkımızı yarın Paris'e çağırıyoruz

Paris Katliamı'na ilişkin açıklama yapan KOMAW, yarınki yürüyüşe dikkat çekerek, "Erdoğan faşizminden hesap sormaya ve 'sessizliğiniz suç ortaklığınızdandır' demeye çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW), Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yaptığı yazılı açıklamada, yarınki yürüyüşe çağırdı.

'FAİLLER TÜRK DEVLETİ VE ERDOĞAN'

KOMAW'ın açıklamasında şunlar ifade edildi:

"9 Ocak 2013'te Fransa'nın başkenti Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez komplo sonucu hunharca katledildi.

Hunharca işlenen bu katliam planlı bir biçimde 3 Kürt devrimci kadın şahsında kadın özgürlük çizgisi ve Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi hedefleyen bir komplodur.

Bugün büyük devrimci Sakine Cansız'ın (Sara) özgürlük ruhu, direniş çizgisi ve mücadeleci kişiliği evrensel karakter kazanarak sembolleşmiştir.

Sakine Cansızların katledilmesi aksine Kürt özgürlük mücadele çizgisini güçlendirmiş, büyütmüş ve yenilmez kılmıştır.

Paris katliamının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Fransa devleti ve hükümeti üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediği gibi sessizliğini sürdürmektedir. Bu alçakça işlenen cinayetin failleri belli olduğu halde üstü örtülerek ifşa edilmemiştir.

Paris katliamı tetikçisi katil Ömer Güney mahkemeye sayılı günler kala şaibeli ani ölümü sıradan bir ölüm değil; Ömer Güney; Türk devleti ve MİT'i tarafından ortadan kaldırılmıştır.

Bu hunharca işlenen katliamın failleri bellidir; soykırımcı sömürgeci Türk devleti ve faşist Erdoğan çetesidir.

Paris Katliamı kapitalist ve emperyalist ülkelerin istihbarat güçleri ve faşist Türk devleti ve MİT'i ile girdikleri karanlık kirli ilişkiler ve pazarlığın sonucu cinayet işlenmiştir. Fransa devletinin sessizliği ve davayı sümenaltı etmesi en önemli göstergesidir.

'KCK'NİN YAKALADIĞI MİTÇİLERİN İTİRAFLARI KANITLADI'

Paris katliamına yönelik KCK'nin açıklamasında en son yakalanan üst düzey MİT elemanlarının itirafları ve ele geçen belgeler ile de kanıtlanmış durumdadır.

Fransa devleti ve hükümetini uyarıyoruz; katliamın failleri açık ve net ortadadır. Derhal ortak olduğunuz suç perdesini aralayın ve sorumlularını cezai yargılama yoluna gidin! Aksi durum Faşist Türk devletinin yeni katliamlarına yol verme olur!

Katliamın ilk gününden bugüne değin başta Kürt kadınları, Kürt halkı ve dostları hakikat ve adalet arayışını kesintisiz sürdürmüş ve sürdürecektir!"

'ERDOĞAN'DAN HESAP SORMAK İÇİN PARİS'E...'

KOMAW, açıklamasının sonunda yarınki yürüyüşe çağırarak, "6 Ocak'ta Paris'te düzenlenecek olan 'Hakikat ve Adalet' yürüyüşüne başta şehit aileleri olmak üzere, halkımızı ve dostlarını katılım sağlamaya, soykırımıcı sömürgeci Türk devleti ve Erdoğan faşizminden hesap sormaya ve 'sessizliğiniz suç ortaklığınızdandır' demeye çağırıyoruz" dedi.