KOMAW: Sosyalist Şilanımız da şehitler kervanına katıldı

KOMAW: Kendisi büyük bir emektar olduğu gibi herkesin emeğine de sahip çıkıp ve saygı duyuyordu ve zaten bundan dolayı da ‘Sosyalist Şilan’ lakabı takılmıştı ve epey de yakışıyordu bu isim.

Müzeyyen Palabıyık’ın yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan KOMAW, yarın Almanya’nın Hattingen kentinde düzenlenecek anmaya katılım çağrısı yaptı.

KOMAW açıklamasında şunları belirtti: “Hemen hemen tüm yaşamını devrim mücadelesine adayan arkadaşımız ve yoldaşımız Müzeyyen Palabıyık (Sosyalist Şilan) 26 Nisan 2018 günü yaşamını yitirdi.

Ülkede ve Avrupa’da, birçok çalışma alanında faaliyet yürüten, son iki yılda da Şehit Aileleri Kurumumuzda (KOMAW) en önde çalışmaları yürütürken amansız bir hastalığa yakalandı. Almanya’nın Lünen şehrinde hastaneye götürüldü, ancak tedavisi olumlu sonuç vermedi ve birkaç gün içinde ameliyat edilmek üzere ameliyathaneye kaldırıldığı halde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Bütün mücadele yaşamı boyunca, Önderliğe ve şehitlere bağlı olarak, ikirciksiz ve militanca yürümüş, her çalışmaya bütün gücüyle katılım sağlamıştır. Kendisi büyük bir emektar olduğu gibi herkesin emeğine de sahip çıkıp ve saygı duyuyordu ve zaten bundan dolayı da ‘Sosyalist Şilan’ lakabı takılmıştı ve epey de yakışıyordu bu isim.

Özcesi, devrimci ve emekçi Şilanımız, erkenden bizi terk edip gitti ve şehitler kervanına katılmış oldu. Bize düşen de onun şahsında tüm şehitlerimize verdiğimiz sözü tekrardan yinelemektir; sizlerin izinde ve yolunda şaşmadan ve yılmadan yürüyeceğiz.

Şilan Yoldaşımız için, aşağıdaki adreste yapacağımız anma törenine, başta şehit aileleri olmak üzere tüm arkadaşlarını, sevenlerini ve tüm yurtseverleri davet ediyoruz.

Tarih: 28.4.2018

Saat: 13.00

Adres: Ruhrallee 19, 45525 Hattingen”