Köln’de Şengal halkına ses verildi

Şengal’e yönelik saldırıların protesto edildiği Köln’deki eylemde, Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistanlıların ve dostlarından “direnen Şengal halkına ses verme” çağrısı yapıldı.

Kürdistanlılar, Almanya’nın Köln kentinde örgütlü Demokratik Kürt Toplum Meclisi, Viyan Kadın Meclisi ve AGİF’in çağrısıyla Kazımi hükümetinin Şengal’e saldırısını protesto etmek için ünlü Dom Kilisesi önünde bir araya geldi.

Saat 18.00’de başlayan eylemde yeni bir Ferman’la karşı karşıya bırakılmak istenen ve halkı iradesiz bırakmak için yapılan saldırı kınandı.

9 Ekim 2020’de yapılan antlaşmanın yürürlüğe konulduğu saldırılarla Şengal halkının göçertilmek ve iradesizleştirilmek istendiği yapılan konuşmalarla ifade edildi.

Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistanlıların ve dostlarının da direnen Şengal halkına güçlü ses vermesi gerektiği kaydedilerek, çağrı yapıldı.

Eylemde sık sık “Bijî berxwedana Şengalê”, “Bijî berxwedana YBŞ û YJŞ”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Bütün sömürgeciler Kürdistan defolun”, “Kürdistan’daki savaşa son” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları atıldı.

Üzerinde 3 Ağustos 2014’te DAİŞ’in Şengal soykırımı esnasında çekilmiş resimlerin bulunduğu “Rojava ve Şengal direnişleri özgürlük onurumuzdur”, “Jin jiyan azadî” ve “DAİŞ şefi Erdoğan” yazılı pankartlar sergilendi.