Köln eylemcileri: Öcalan özgürleşene kadar eylemde olacağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle Almanya’nın Köln kentinde başlayan açlık grevi ikinci gününde devam ediyor. Greve katılan eylemciler, “Öcalan, özgürleşene kadar eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan ''Öcalan'a Özgürlük'' Kampanyası çerçevesinde, 23-27 Nisan tarihleri arasında Strasburg olmak üzere bir çok merkezde, açlık grevleri ve oturma eylemleri yapılıyor.

Bu çerçeve de Kuzey Ren Vestfalya( NRW) eyaletinde yaşayan Kürtler de, Köln kentinde üç günlük açlık grevi eylemi başlattı. Bugün, eylem ikinci gününe girdi.

Açlık grevi eylemine katılan Kürdistanlılar, Öcalan’ın kendileri için yaşam gerekçisi olduğunun altını çizerek, özgürlüğüne kavuşana kadar eylemlerde olacaklarının mesajını verdi.

IŞIK: KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Filit Işık, Dortmund kentinden gelerek açlık grevi eylemine katıldı. Işık, Öcalan’ın üzerindeki tecride tepki göstererek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Önder Öcalan’ı aramızda istiyoruz. Halk olarak bir kişi de kalsak bu mücadeleyi sürdürüp, önder Apo’nun yolundan yürüyeceğiz. Avrupa ve dünya ülkeleri ne kadar baskı yapsa yapsın hiç umurumuzda değil. Biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü önderliğimiz bizim varlık ve yokluk gerekçemizdir. Kanımızın son damlasına kadar bu mücadelenin parçası olacağız.”

TEKİN: BÜTÜN KESİMLER BU BASKILARA KARŞI ÇIKMALI

Almanya’nın Euskirchen kentinde yaşayan Ayten Tekin de grevciler arasında yerini aldı. Tekin, Türk devletinin Kürtlere yönelik imha politikasını yürüttüğünü belirterek, şunları söyledi: “Önderliğimiz şahsında Kürt halkı tecrit ve baskı altına almak istiyorlar. Türk devleti, Kürdistan’da dayatılan imha planıdır. Bunun içinde Avrupa devletleri de var. Buna karşı eylemdeyiz. Kürtlere ve demokratik çevrelere çağrım, AKP’nin bu platikalarına karşı çıkmak için eylemlerde olmaları. AKP sadece Kürtlere karşı bu politikaları yürütmüyor. Bütün insanlık değerleri taşıyan her kese karşı. Onun için adalet arayan her kes bunun mücadelesini vermelidir.”

ERTAŞ: SALDIRILARA KARŞI TOPYEKÜN DİRENİŞ OLMALI

Eylemcilerden Yaşar Ertaş ise Köln kentinde yaşıyor. Ertaş ilerleyen yaşına rağmen Öcalan için açlık grevi eyleminde yer alıyor. Yaşar Ertaş, Öcalan’ın içerisinde bulunduğu duruma ilişkin görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Kürt Halk Önderi Öcalan, 20 yıldır tutsaklığı yetmezmiş gibi belirli bir süreden sonrada görüş hakları elinden alınmıştır. Şuanda de durumdadır yaşıyor mu yaşamıyor mu bilmiyoruz. Onun için biz kendi endişelerimizi bu açlık greviyle dile getirebiliyoruz. Son dönemde Türk ve NATO askeri güçlerinin Efrîn’e yönelik saldırıları bir birine eklersek Kürt halkının kazanımlarına karşı saldırı olduğunu düşünüyorum. Bu saldırılara karşı topyekûn karşılık verme gereğini duyduğumuz için açlık grevine başladık.”

DEMİREL: ÖNDERLİĞİMİZ ÖZGÜRLEŞENE KADAR EYLEMLERDE OLACAĞIZ

Wuppertal kentinden gelerek greve katılan Harun Demirel, “Önderliğimizin özgürlüğü Kürtlerin özgürlüğüdür” dedi.

Demirel, “Avrupa’daki yaşayan Kürtler olarak Avrupa devletlerine sesleniyoruz, ahlaki değerlerden kopmuşlar. 40 milyonluk halkın hakları baskı altında ve sessizler. Bunu protesto ediyoruz. Önderlik bizim için namus, şeref, insanlık değeridir. Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşana kadar eylemlerde olup, yolunda yürüyeceğiz” diye ekledi.