Köln’de Efrîn için ‘İlaç yardımı’ kampanyası!

Almanya’nın Köln kentinde, Efrîn için ”İlaç Bağışı” kampanyası başlatıldı. Köln Efrîn Dayanışma Platformu tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde DOM Kilisesi önünde, çadır eylemi yapılıyor.

Platform sözcüsü Latif Paşahan “Amacımız Efrînli’lere dokunmaktır” diyerek, bütün kesimlere dayanışma çağrısında bulundu.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırısında yaralanan siviller için Almanya’nın Köln kentinde “İlaç Bağışı” kampanyası başlatıldı. Köln Efrîn Dayanışma Platformu tarafından başlatılan kampanya Çarşamba günü, tarihi DOM Kilisesi önünde çadır ile start aldı.

 

Cuma gününe kadar açık kalacak çadırda, Efrîn’e yönelik Türk devletinin saldırıları, sivillere yönelik katliamlar ve çocukların içerisinde bulunduğu durum hakkında Kölnlüler bilgilendirilecek. Ayrıca ilaç ve maddi yardım kampanyası da paralel olarak yürütülecek. Çadır, 16:00 ile 19:00 saatleri arasında açık olacak.

“EFRİNLİLERE DOKUNMAK İSTİYORUZ”

Kampanyaya ilişkin ANF’ye konuşan Köln Efrîn Dayanışma Platform Sözcüsü Latif Paşahan, amaçlarının Efrîn ile dayanışma içerisinde olmak olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Efrîn’deki işgal sonrasında insanlar zorla yerlerinden göçertildi. Şu anda yüzbinlerce insan Efrîn dışında çadır kamplarında kalıyorlar. Buralarda kalan insanların acil yaşamsal ihtiyaçları var. Örneğin ilaç, gıda ve su gibi ihtiyaçlar. Bu ihtiyaçları gidermek, bir nebzede olsa Efrînlilere dokunabilmek, onların yanında olduğumuzu göstermek için Köln’de 3 günlük çadır eylemi başlattık. Bunun için de, Efrîn hakkında bilgilendirmenin yanı sıra ilaç temin etmek için çadır kurduk. Bu çadırımız 3 gün boyuna DOM Kilisesi önünde açık olacak. Efrînlilere ulaştırmak için ilaç ve maddi yardım topluyoruz. Özellikle savaşa, işgale karşı çıkan tüm barış severlerin bu çabaya destek vereceklerini inanıyoruz.”