KNK'li Dr. Bengi Haco İsveç'te yaşamını yitirdi

KNK eski Eşbaşkan Yardımcısı Dr. Bengi Haco, dün (Cuma) akşam saatlerinde uzun yıllardan beri mücadele ettiği kansere yenik düştü.

2008 ila 2011 yılları arasında Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) Eşbaşkan Yardımcılığı görevini yürüten Haco, uzun yıllardan beri İsveç'in Västerås ilinde yaşıyordu.

Haco için Västerås ilinde bugün başlayan taziye 3 gün sürecek.  Daha sonra da geniş katılımlı bir anma etkinliği düzenlenecek.

ANF'ye açıklamalarda bulunan KNK İsveç Temsilcisi Ahmet Karamuş, Haco'nun uzun yıllar Kürt Özgürlük Hareketine hizmet eden Rojavalı bir entelektüel olduğunu ve ölümünün tüm Kürdistanlılar tarafından üzüntüyle karşılandığını söyledi.

Rojava devriminden sonra Haco'nun devrimi ve gelişmeleri konu alan araştırmalar yaptığını ve Arapça olarak kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Karamuş, ”KNK ve Kürt Özgürlük Hareketinesempati duyan bir arkadaşımızdı. Tüm çalışmalarımıza aktif olarak katılıyordu. Çok gerçekçi çözümlemeler yapıyordu. Anısını mücadelemizi daha da yükselterek yaşatacağız” dedi.