KNK'den Türk işgaline karşı 'Küresel Eylem Günü'ne çağrı

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Türk işgaline karşı 26 Mayıs’da yapılacak “Küresel Eylem Günü”ne geniş bir katılım göstermeye çağırdı.

Brüksel merkezli KNK, 26 Mayıs Kürdistan’da Türk işgali karşısında Küresel Eylem Günü’ne destek çağrısında bulundu.

Açıklamada, Türk devletinin Kürdistan’ın Rojava, Bakur ve Başur parçalarında yürüttüğü işgal operasyonlarına dikkat çekilirken, Kürdistan’da demografik yapının sistematik olarak değiştirildiğine vurgu yaptı.

KNK; “Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı başlatılan eylem Kürt ve Kürt dostları dünyanın dört bir yanında destek verecek. Farklı eylem ve etkinlikler Türk devletinin işgal saldırılarına karşı durulacak” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Kürt dostlarının ‘GLOBAL ACTION DAY AGAINGS TRUKISH INVASION IN KURDISTAN ON 26 MAY 2018’ başlattığı kampanyaya desteklerimizle büyütelim. 26 Mayıs’ta Japonya’dan Kanada’ya Güney Afrika’dan İskandinavya’ya Avustralya’dan Latin Amerika’ya, Hindistan’dan Rusya’ya kadar dünyanın her yerinde Kürt dostların öncülüğünde eylemler yapılacak.

KNK olarak Kürdistan halkını bir bütün olarak eyleme katılıp, destek vermelidir. Türk devletinin işgal saldırılarının karşısında herkes durmalıdır.”