Kıtay, için Hamburg'da cenaze töreni

Almanya’nın Hamburg kentinde Pazartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kürt siyasetçi Yavuz Kıtay için bir cenaze töreni düzenlendi.

HDP Bingöl Eski İl Başkanı Yavuz Kıtay’ın naaşı Şeyh Sait Camisine getirildikten sonra burada, tabutu Kürt ulusal renkleri yeşil-sarı-kırmızıya bezendi.

Düzenlenen törende yapılan konuşmalarda, Kıtay’ın yaşamı boyunca Kürt halkının özgürlüğü için verdiği mücadeleye vurgu yapıldı.

Hamburg DKTM adına konuşan HDP Şırnak eski Milletvekili Sevahir Bayındır, Kıtay’ın devletin zulmüne karşı mücadele ettiğini belirterek, “Yavuz Kıtay’a ve tüm şehitlerimize minnet borcumuz var. Onlara verebileceğimiz en iyi şey, yarım bıraktıkları ideallerini ve mücadelelerini sürdürmek olacaktır” dedi.

Bayındır, “Onları sürgüne gönderip ölmelerine sebep olan faşist zihniyetleri kınıyoruz” diye ekledi.

Kürt siyasetçi Şervan Çewlik, Kıtay’ın ailesinden bir çok bireyin Kürt özgürlük mücadelesine adadığını belirtirken, Kıtay’ın ailesinin “son şehidi” olduğunu ifade etti.

Şeyh Sait Camisi imamı Mele Ferman ise, “ülkesinden uzak sürgünde bir yaşam sürmek zorunda kalan Yavuz Kıtay’ın Allah katında şehit olduğunu” söyledi.

Kıtay’ın naaşı, merasim ardından Çarşamba akşamı memleketi Bingöl’e gönderildi. Kıtay için Hamburg DKTM’de bir taziye de kuruldu.

Evli ve iki çocuk babası olan Kıtay, 1977’den beri Kürt özgürlük mücadelesinde yerini aldı. Kıtay defalarca gözalına alınarak işkence gördü. Kıtay, siyasi yaşamı boyunca DEHAP, HADEP, DTP, BDP ve HDP'de il başkanlığı olmak üzere çeşitli görevler üstlendi. Dokuz ay önce geldiği Almanya’da, Pazartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.